Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Orkid’in Araştırması Ergenliğin Kızlar İçin Özgüven Krizi Olduğunu Gösteriyor

Orkid’in Araştırması Ergenliğin Kızlar İçin Özgüven Krizi Olduğunu Gösteriyor

Kız gibi yapmak deyimini değiştirmek için başlatılan kampanyanın parçası olabilirsiniz.

‘Kızı gibi yapmak’ deyimini negatiften pozitif anlama dönüştüren Always adlı ped markasının kampanyasını daha önce duyurmuştuk. Kısa bir süre sonra P&G Türkiye Always’in -Türkiye’de pazarlanan adıyla Orkid- bu güzel filmini hızla uyarladı ve Orkid için Türkçe altyazı ve #kızgibi etiketiyle iletişime başladı. 

Orkid’in sponsorluğunda Research Now’un yürüttüğü araştırmada, ergenlik döneminin başı ve ilk adet döneminin, kızların kendilerine güvenlerinin en düşük olduğu dönemler olduğunu ortaya koydu. Ayrıca araştırmalar genç kadınların %89’unun, yaygın kullanılan ifadelerin özellikle kızlar üzerinde zararlı olabileceğine katıldıklarını gösteriyor. 

Orkid, kadınları kız gibi deyimini değiştirmeye davet ediyor. Tüm dünyaya, eylemleri bir kız gibi yapmanın aslında güçlü bir şey olduğunu göstermek için tweet ya da mesaj atabilir, fotoğraf çekip paylaşabilirsiniz. Kız gibi olmanın aslında mutluluk ve onur duyulacak bir eylemi içerdiğini herkese kanıtlayabilirsiniz. 

Orkid Ergenlik ve Özgüven Araştırması Ana Bulguları

ÖZGÜVEN

  • Kızların yarısından fazlası (yaklaşık her iki kızdan biri, ya da yüzde 56’sı), ergenlik döneminde özgüvenlerinde düşme yaşadıklarını söyledi.
  • Kızların özgüvenlerinin en düşük olduğu zamanlar, ergenliğe girdikleri ve ilk adetlerini oldukları dönem: bunu en yakın ortaokula başladıkları dönem izliyor.
  • Ergenlik döneminde özgüvenlerinde düşüş yaşadıklarını söyleyen kızlar, daha yüksek oranda arkadaşlarından daha önce ya da daha sonra ergenliğe girdiklerini belirttiler.
  • Kadınlarının çoğunun, gençliklerindeki kendilerine verecekleri tavsiye ise “yalnız değilsin” ve “sandığın kadar tuhaf değilsin” oldu.

Görsel kaynağı: Always