Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Origami LEGO

​Origami LEGO

Kickstarter'da fonlanmakta olan üçgen blok seti Troxes, dünyayı anlamanın ve yeni bir şeyler yaratabilmenin kalıpların dışında bir bakış açısı gerektirdiği düşüncesiyle doğmuş.

Üçgen, birbirine geçmeli bloklardan oluşan Troxes adlı blok seti, yapı oyuncağı dünyasına yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Kickstarter’da fonlanmakta olan Troxes, MIT Media Lab’de çoğu yapı oyuncağında çok yaygın olan kutuların ve dik açıların ötesine geçecek geometrik bir oyun için bir araç olarak Jonathan Bobrow tarafından tasarlanmış. Troxes, uzay algısına dair derin düşünce egzersizi yapmayı sağlarken alışılmışın dışında nesnelerin hayata geçirilmesine de imkan veriyor. Hatta proje sayfasında “Kalıpların dışında düşünmek” başlığı altında şu açıklamaya yer verilmiş. “Oyuncaklarımız, nasıl düşündüğümüzü şekillendirir. Dikdörtgen yapı taşları oyunumuza hakim olursa, mekansal düşünce üzerine keyfi sınırları güçlendirmiş oluruz. Bu talihsizdir, çünkü oyuncaklarımızdan farklı olarak dünya dik açılarla yönetilmemektedir ve içinde bulunduğumuz 3 boyutlu evren hakkında derin düşünme yeteneği son derece değerlidir. Herhangi bir fiziksel nesneyi inşa etmek, herhangi bir spor ya da sanat dalını icra etmek, tüm dünyada güvenli bir şekilde hareket etmek ve insanlık tarihini değiştirmek için mekansal düşünce kritik önem taşır.”

Trox ailesi; Tetra, Octa ve Icosa adlı 3 üyeden oluşuyor. Her bir Trox aynı birim parçalardan yapılmış. Ancak her üçünde de kullanılan parçalar farklı sayılarda.

Piramit TetraTrox 4 parçadan oluşurken, elmaslardaki kristal yapıyla benzeşen OctaTrox 8 parçadan oluşuyor. Virüs formlarında yaygın olan küresel şekilli IcosaTrox ise 20 parçadan meydana geliyor. Her bir aile üyesi bir diğeriyle birleştirilebiliyor. Yüzlerini aynı hizaya getirmek ve birbirlerine takmak yeterli. Troxes, Plike adlı yumuşak bir dokunma hissi veren ancak plastik sertliğinde olan bir tür kağıttan yapılmış. 6 yaş ve üzeri tasarlanan bloklar, yetişkinlerin de çeşitli objeler üretebilmesi açısından uygun kalitede tasarlanmış.

Görsel: Kickstarter