Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Optik İllüzyon, Sabır, Hayal Gücü ve Hassasiyet: “Emulsifier”

Optik İllüzyon, Sabır, Hayal Gücü ve Hassasiyet: “Emulsifier”

İki gökdelen katını aratmayacak miktarda cam şerit şerit kesilip boyanmış, müthiş bir kesinlikle dizilmiş ve dönen bir kaidenin üzerine yerleştirilmiş.

Thomas Medicus’un deli işi diyebileceğimiz bir eseriyle karşı karşıyayız. Hayal gücünün ve optik illüzyon kaidelerinin sınırlarını zorlayan çalışma, tam 160 adet elde boyanmış cam şeridin bir araya gelmesinden oluşuyor ve dönen bir platform üzerinde duruyor.

İlk bakışta, parça parça cam şeritlerden yapılmış bir hayvan figürü gördüğünüzü sanabilirsiniz, – ki bu hali bile yeterince nefes kesici ve estetik- ancak alttaki platform kendi etrafında döndükçe, üzerinde farklı hayvanlar belirmeye başlıyor, hangi açıdan bakarsanız başka bir eser karşınıza çıkıyor ve siz, “Bu napmış yav” diye dakikalarca bakmak isteyeceğiniz bir eserle karşı karşıya kalıyorsunuz. En azından ben kendi adıma, videoyu izlerken bayağı dalıp gittiğimi söyleyebilirim.

Bu tip deneysel çalışmalar her zaman hoşuma gitmiştir. Sanatçının zekası ve estetik zevki bir yana, böylesine çok parçalı bir eseri ortaya çıkaracak sabrının önünde eğilmek gerekiyor.