Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ömürde Bir Görülebilen Kanlı Ay Tutulmasının 9 Şehirden Çekilmiş Timelapse Videoları

Ömürde Bir Görülebilen Kanlı Ay Tutulmasının 9 Şehirden Çekilmiş Timelapse Videoları

27 Eylül gecesi gerçekleşen Ay Tutulması birçok kişi için büyük bir deneyim ve keyifli bir seyir sundu. Kimileri ise bu anı kaydetti.

Süper Ay Tutulması veya Kanlı Ay Tutulması olarak anılan bu astronomik konumlandırma, Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu nokta ile Dünya’nın Güneş’le Ay arasına girdiği konumun aynı anda gerçekleşmesiyle meydana geliyor. Ay, Dünya’ya en yakın olduğu anda normalde %14 daha büyük görünüyor. Bu noktadaki Kanlı Ay Tutulması sırasında ise Ay, Güneş’in ışınları nedeniyle kızıl görünüyor.

1900’den bu yana sadece 5 kez gerçekleşen Kanlı Ay Tutulması, en son 33 yıl önce 1982’de gözlemlendi. Bir sonraki tutulmanın ise 2033’de olacağı öngörülüyor.

Bu tarihi ana dünyanın birçok ülkesinden, şehrinden tanıklık edenler oldu. Kimileri ise bu anı saklayarak kendi perspektiflerini hem diğer insanlara hem de geleceğe aktarmak istedi. Hamburg, Jönköping, Lizbon, Los Angeles, Denver gibi pek çok ülkeden gözlemci Kanlı Ay Tutulması’nın timelapse videosu hazırladı.

Dünyanın farklı şehirlerinden Kanlı Ay Tutulmasını görmek için bu çalışmaları derledik.

Hamburg, Almanya

Belçika’nın güneyinde karanlık bir mekan

Lizbon, Portekiz

Jönköping, İsveç

Richmond, CA, ABD

Denver, CO, ABD

Buenos Aires, Arjantin

Los Angeles, CA, ABD

Shelburne Farms, Vermont, ABD

Ek içerik;

Cameron Thompkins ve arkadaşları, Kanlı Ay Tutulmasını farklı bir deneyime taşımak için organize olarak tutulma sırasında Brooklyn sokaklarında bisikletle dolaştı.

Görsel; Scott Kilian