Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Obama’nın Birliğin Durumu Konuşmasının Tam Metin Emoji Hali

Obama’nın Birliğin Durumu Konuşmasının Tam Metin Emoji Hali

Başkanın devlet durumunu değerlendirdiği yıllık konuşma The Guardian tarafından emojiye dönüştürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri’nin siyesi hiyerarşisi uzaktan bakıldığında ulus devlet vatandaşları için karmaşık görünebiliyor. Kongre, başkan, her eyaletin kendi yöneticisi ve iki eksendeki iki partinin hareketleri ülke siyasetine yön veriyor. 

Başkanın demeçleri bu noktada büyük önem taşıyor. Bunların en önemlisi ise genel durum değerlendirmesi niteliğindeki Birliğin Durumu (State of the Union, SOTU) konuşması. İlk Birliğin Durumu konuşması 1790’da George Washington tarafından yapıldı. Ve sonrasında düzenli olarak devam etti. 

Bu yılki konuşmada Başkan Obama, “orta sınıf ekonomisi” kavramı üzerinde durdu. 1 saatlik konuşmada ekonomi üzerine pek çok faktör kongre üyeleriyle paylaşıldı. The Guardian da bu konuşmayı interaktif bir sayfayla farklı bir dile çevirdi. Çocuk kitaplarından alışık olduğumuz kelime yerine nesneler koyma yöntemini emojilere uyguladı.

Konuşmanın tüm metnini emojilerle süsleyen ekip @emojibama isimli Twitter hesaplarıyla da alıntılar yayınlıyor. İnteraktif emojilerle konuşmayı okumak için bu linki takip edebilirsiniz.

Obama’nın yaptığı konuşmanın tamamını da aşağıdaki videodan seyredebilirsiniz.

Görsel; The Guardian