Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nvidia’dan Taşınabilir Oyun Konsolu: Project Shield

Nvidia’dan Taşınabilir Oyun Konsolu: Project Shield

Nvidia, Android işletim sistemi yüklü mobil oyun cihazını CES 2013'te tanıttı.

Nvidia,CES 2013‘te yeni oyun konsolu projesi olan Project Shield‘i tanıttı. Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi olarak anılan ve 4G destekleyen Tegra 4‘ün kullanıldığı Android Jelly Bean tabanlı mobil konsol, 5 inçlik ve 720p çözünürlükte, çoklu-dokunma özelliğine sahip entegre bir ekranla geliyor. Kontrol ünitesi çoğu konsoldan alışkın olduğumuz yapıya benzer olan Project Shield’in Wi-fi, HDMI, USB bağlantı çıkışları bulunuyor.

5-10 saat arası oyun oynamaya izin veren bataryalar, 24 saate kadar da video izleyebilme imkanı sağlıyor. Shield için optimize edilmiş Android oyunları arasında Arma Zone, Blood Sword: Sword of Ruin THD, Dead Trigger, Real Boxing gibi oyunlar bulunuyor. Shield ile kontrol edilmeye hazır PC oyunları arasında ise Assassin’s Creed III, Battlefield 3, Borderlands 2, Dishonored, Hawken, Portal 2 ve TES:V Skyrim bulunuyor.

Sadece bir konsol olarak değil aynı zamanda bilgisayarınızdaki oyunları oynamak için kullanabileceğiniz Shield bu noktada gereksinimleri ile biraz moral bozuyor. Shield’i bir kontrol ünitesi ve alternatif ekran olarak kullanabilmek için bilgisayarınızdaki ekran kartının masaüstü için GTX 650 ya da üzeri, dizüstü için ise GTX 660M ya da üzeri olması gerekiyor. Şu an için 2013’ün ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacağı söylenen ürün ile ilgili henüz bir fiyat bilgisi bulunmuyor.