Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nivea Men’den Mobil Kötü Koku Dedektörü: NOSE

Nivea Men’den Mobil Kötü Koku Dedektörü: NOSE

Nivea Men, erkeklerin koku alma duyusundaki eksikliği gidermek ve onlara bu konuda güven kazandırmak için NOSE’u geliştirdi.

Erkek beyni, kokuları kadın beynine oranla %40 daha az algılayabiliyor. Bu nedenle, erkeklerin koku alma duyusu ortalamanın bir miktar altında kalıyor. Burnumuzun, kendi vücut kokumuza gayet aşina olduğunu da hesaba katarsak, erkeklerin bu konuda ufak bir problemi olduğunu söyleyebiliriz: Erkekler kendilerindeki kötü kokuları alamıyorlar.

Erkeklere bu konuda güven kazandırmak isteyen Nivea Men, onların kendi vücut kokularını kontrol edebilmesi için “NOSE” adında bir bir akıllı telefon kılıfı ve bu kılıfla birlikte çalışan bir uygulama geliştirdi. Happiness FCB’yle birlikte geliştirilen bu küresel inovasyon sayesinde erkekler artık gayet iyi koktuklarını, kötü kokmaya başladıklarını ve acilen koku hakkında bir şeyler yapmaları gerektiğini bir çırpıda öğrenebiliyor.

Eğer koku, çevreyi rahatsız edecek boyutlara varırsa, mobil uygulama kullanıcıyı direkt olarak Nivea Men çevrimiçi mağazasına yönlendiriyor. Telefon kılıfında yer alan sensörler; iyi, kötü ya da alarm veren seviyede koktuğunuzu telefonu koltuk altınıza yaklaştırıp bir kaç saniye sabit tutmanızın ardından kısa bir tarama aşaması sonunda telefon ekranına yansıyan üç farklı renkteki mesajlarla bildiriyor.

NOSE’un beta sürümü Belçika’da uygulamalı olarak gösterildi ve dünya çapındaki test aşaması ise yıl boyunca devam edecek. Uygulamanı AppStore ve GooglePlay versiyonları ise bir sonraki aşamada devreye girecek ardından da NOSE’un tüketiciler için hazırlanan versiyonu piyasaya çıkacak. Bu yüzden, uygulamayı bizzat deneyip görmek biraz zaman alacak.

https://www.youtube.com/watch?v=Ih2X5GUXUGM
Görsel: YouTube