Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nissan’dan Ayakta Sıra Beklemeye Son Veren Otonom Sandalye

Nissan’dan Ayakta Sıra Beklemeye Son Veren Otonom Sandalye

Nissan, geliştirdiği otonom sürüş teknolojisi Serena ProPILOT’u sıra beklerken otomatik hareket eden bir sandalyeye taşıdı.

Japonya’da özellikle restoranların önünde sıra beklemek yaygın bir hale geldi. Nissan, uzayıp giden kuyruklara giren insanların sırasını kaybetmeden daha konforlu şekilde bekleyebilmesi ve son dönemde otomobillerde kullandığı sensör ve kamera teknolojilerini tanıtmak için ProPILOT Chair‘i geliştirdi.

ProPILOT robot sandalye, sıranın ön tarafında bir koltuk boşalınca bir başka kişinin oturabilmesi için otomatik olarak sıranın sonuna gönderiyor. Sandalyeler, önündeki engelleri tespit ederek sırayı yine otomatik olarak takip ediyor ve böylece sıra karmaşası yaşanmıyor. Restoran müşterileri içeri girmeyi beklerken kitap okuyabiliyor ya da akıllı telefonlarıyla meşgul olabiliyor.

Robot sandalye, adını Nissan’ın aynı isimdeki otonom sürüş teknolojisi Serena ProPILOT’tan alıyor. ProPILOT sürüş modu, yoğun trafiğin olduğu otobanlarda ve tek şerit yollarda otomobilin şeritten çıkmamasını sağlıyor. Kullanıcı dostu sistem, tam otomatik direksiyon kontrolü, hızlanma ve fren özelliği sunarak sürücünün üzerindeki yükü hafifletiyor.

Görsel: YouTube