Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nikon’dan 360 Derece Kayıt Alabilen Aksiyon Kamerası

Nikon’dan 360 Derece Kayıt Alabilen Aksiyon Kamerası

Aksiyon kameraları ekosistemine Nikon'da katılıyor.

İster dijital ister analog olsun Nikon, profesyonel fotoğrafçılık içerisinde her zaman önemli bir aktör olarak yer alıyordu. Fakat CES 2016’da bir sürpriz yaparak yepyeni bir alanda boy göstereceğini açıkladı. KeyMission360 isimli kamerasıyla beraber aksiyon kameraları dünyasına adım atıyor ve GoPro ile Sony’nin karşısına çıkıyor.

İsminden de anlaşılabileceği üzere 360 derece kayıt yapabilen KeyMission360‘ın önce arka tarafında geniş açılı lensler bulunuyor. Son kullanıcı ve yarı profesyonel fotoğrafçılara yönelik olarak geliştirilen aksiyon kamerası, görüntü kalitesi olarak GoPro Hero 4 ailesinin bir nebze altında kalıyor. Ancak sonuçlar yine de tatmin etmeye yetiyor. KeyMission360’nin dış iskeleti de GoPro’nun yakın zamanda kataloguna eklediği Hero Session modeline yakın bir yapıya sahip.

4K video ve fotoğraf kaydedebilen KeyMission360, suyun 30 metre altında görüntü kaydedip 2 metre yüksekliğe kadar aldığı darbelerden zarar görmeden ayrılıyor. Sanal gerçeklik alanında içerik üretecek yönetmenler içinse elektronik görüntü sabitleme sistemiyle sarsılmaları önlüyor. Wi-Fi, NFC ve Bluetooth gibi aksiyon kameralarının standardı haline gelmiş özellikleri de çatısında toplayan KeyMission360, bu yıl ilkbahar aylarında piyasaya çıkacak. Satış fiyatı ise henüz açıklanmadı.

KeyMission360 ile alınmış örnek 360 derece videolar;

Görsel; Nikon