Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ne İstiyorsanız O Kadarını Yapan Toplama Telefon Konsepti Phonebloks

Ne İstiyorsanız O Kadarını Yapan Toplama Telefon Konsepti Phonebloks

Phonebloks hem çevreci hem de herkesin ihtiyacını farklı varyasyonlarla karşılayan şimdilik ütopik bir akıllı telefon konsepti.

Toplama bilgisayarları hatırlarsınız, hangi şehirde büyümüş olursanız olun orada bir pasaj vardır ve zamanında -yaşınız yetiyorsa eğer- oradan bir bilgisayar ‘toplamış’ olmalısınız.

Phonebloks da aynı mantığı akıllı telefonlara uyguluyor denebilir. Konsept ürünün harika videosu her şeyi en iyi şekilde anlatıyor zaten. Akıllı telefonlar çok kısa sürede ölüyor ve tek parçası arızalansa bile tamiri mümkün olmadığı takdirde sürekli telefon yenlliyoruz. Phonebloks’un temelde vaad ettiği ise ayrı ayrı bloklardan oluşan akıllı telefonun yalnızca bozulan bloğuna elveda demesi ve yerine yenisinin takılması.

Bu teknolojiyle cihazınızı kendi ihtiyaç ve isteklerinize göre kendinize uyarlayabiliyorsunuz. Telefonla fotoğraf çekmek sizin için daha önemliyse telefonun kamera özelliğini daha sağlamlaştırabilir, dosya depolamak istiyorsanız hafızaya yüklenebilirsiniz. Sayısız örnekten bahsedilebilir.

Bu proje sayesinde kitle-kaynak yöntemiyle fon toplayan Kickstarter, Indiegogo, Projemefon gibi platformların dışında size bir de Thunderclap’i tanıtalım. Thunderclap yine bilgisayar başındakilerin desteğiyle projeyi hayata geçiriyor ama topladığı şey ‘konuşulma’. Ne kadar paylaşırsanız projeyi, o da gerçekleşmeye o kadar yaklaşıyor.

Mühendisler arasında ‘olmaz öyle iş!’ tartışmaları hararetli bir biçimde çoktan başlamış olsa da bu proje izlemeye fazlasıyla değer bir proje!