Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NBA’den Maçları Mobilden İzlemek için Özel Yayın Formatı

NBA’den Maçları Mobilden İzlemek için Özel Yayın Formatı

NBA'in sezon boyunca maçları dijital olarak izlemeyi sağlayan League Pass servisini mobilden izleyenler için özelleştirilmiş format geliştirdi.

Türkiye’de de olduğu gibi yurt dışında da spor müsabakalarını izlemek için dijital servisler bulunuyor. Amerikan basketbol ligi NBA’ de League Pass üzerinden sezon boyunca tüm maçlarını yayınlıyor. Türk Lirası’nın da geçerli olduğu League Pass yeni sezon için izleyicilerine yeni bir hizmet sunmaya başladı.

İster 5 inçlik telefon ekranından ister 50 inçlik dev ekrandan izleniyor olsun tek bir League Pass hesabı tüm cihazlarda kullanılabiliyor. Fakat ekran büyüklüğüne bağlı olarak kamera açıları ve sunum aynı deneyimi aktaramayabiliyor. Bu nedenle tablet ve mobilden NBA maçını izleyen kullanıcılar için League Pass, ev sahibi ve deplasman olan izleme tercihleri arasına mobil seçeneği de ekledi.

İlk bakışta sadece görüntünün yakınlaştırılmış hali olarak görünse de bu prodüksiyon için NBA müsabakalarının oynandığı 29 salona yeni mobile özel kamera, kameraman ve yönetmen atandı. Bu sayede mobilde NBA karşılaşmalarını izlemek isteyenler daha rahat görülebilen açılardan maçı izleyip hangi oyuncunun hamle yapmadığını tahmin etme zorluğuyla karşılaşmayacak. League Pass’in bu yeni özelliğini deneyimlemek isteyenler 1 haftalık deneme süresinden faydalanabilir.

Görsel: Vimeo