Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Navigasyondan Güvenliğe Bisikletin Her İhtiyacını Karşılayan Akıllı Cihaz

Navigasyondan Güvenliğe Bisikletin Her İhtiyacını Karşılayan Akıllı Cihaz

Akıllı bisiklet eklentisi SmartHalo, bisiklet kullanıcılarının yaşadığı temel sorunları tespit ederek hepsini tek bir üründe çözüyor.

Bisikletlerin motorlu taşıtlar arasında yaşamaya itildiği günlük ekosistem yeterince tehlikeli ve yorucuyken yol tarifi, iletişim gibi diğer faktörler de bisiklet sürücüleri açısından zorluk yaratıyor. Bisiklet sürücülerinin sürüş deneyimini arttırmak ve daha güvenlik yolculuk yapabilmesini sağlamak için birçok kampanya yürütülüyor. Yoldaki pürüzlere karşı sürücüyü uyarak Byxee, sürücünün telefonuna bakmadan yol tarifi almasını sağlayan Hammerhead veya Volvo’nun geliştirdiği sürücülerin gece yolculuklarında dikkat çekmesini sağlayan Lifepaint bu çalışmalardan birkaçı.

Kickstarter üzerinde fonlanma sürecine başlayan SmartHalo ise tüm bu dinamikleri bünyesinde toplayan adeta beşi bir yerde bir bisiklet asistanı. Bisiklet iskeletine monte edilen ve sabitlenen SmartHalo, sürekli olarak bisiklet üzerinde kalıyor ve çıkarılamıyor. Demonte etmek içinse özel anahtarıyla kilidini açmak gerekiyor.

Bir daire ve ışıklı etkileşim diliyle tasarlanan SmartHalo, akıllı telefon üzerinden tüm kontrolü sağlıyor. SmartHalo‘nun 5 temel özellikle donanmış. GPS ve navigasyon özelliğiyle gitmek istediğiniz noktaya sizi yönlendiriyor ve bisikleti son bıraktığınız yeri hatırlıyor. Ortalama hız, mesafe, yakılan kalori gibi sürüşün metrik değerlerini raporlayarak adeta bir giyilebilir sağlık ürünü gibi vücudunuzun verisini topluyor. Güneş battığı zaman fara dönüşerek yolunuzu aydınlatıyor. Bireysel asistanlık görevini üstlenerek telefonunuza gelen çağrı ve mesajları iletiyor. Ve eve dönüp bisikletten ayrıldığınızda, aracın koruyucu meleği oluyor. Güvenlik önlemiyle bisiklete yapılan herhangi bir müdahalede alarmı çalışıyor ve size haber veriyor.

Görsel; Kickstarter, SmartHalo