Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NASA’nın Uzay Sesleri Kütüphanesi

NASA’nın Uzay Sesleri Kütüphanesi

NASA, uzay yolculukları boyunca topladığı sesleri Soundcloud hesabı ile yayınladı.

Uzay hepimiz için hala büyük bir gizem ve heyecan sebebi. Erişilmesi güç olduğu kadar orada yaşamak da insanın yalnızlığının ispatı. Oscar ödüllü Gravity filmi; uzayı, yalnızlığı ve insanı bir arada sunuyordu. İletişim zorluğu ise Ryan’ın en büyük engeli idi.

NASAise bu iletişim ve keşif macerasını Apollo 11 ile başlatmasının üzerinden 45 yıl geçti. 1969’dan bu yana uzaya pek çok sefer yapıldı. Dışımızdaki dünyayı tanımaya çalıştık. İletişimin ne kadar önemli bir güç olduğunu tecrübelerle öğrendik insanoğlu olarak. Ve bu hafta NASA, bu tecrübelerini oluşturduğu Soundcloudhesabı üzerinden paylaşmaya başladı. uzayda kayıt altına alınmış 62 ses kaydını dinleyebilir ve ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Bu ses dosyaları arasında Neil Armstrong’un sesinden, John F. Kennedy’nin Ay hakkındaki sözlerinden uzay mekiklerinin görev sırasında çıkardığı seslere kadar geniş bir tarihe rastlıyorsunuz.

Bağımsız müzisyenlerin uzay seslerini parçalarında kullandığını da görebiliriz. Pek çok farklı alandan insan için bu sesler arşiv değeri taşıyor.

Görsel; Soundcloud