Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müziği Telefona Dokunarak Çalan Hoparlör: Trippy

Müziği Telefona Dokunarak Çalan Hoparlör: Trippy

İsveç merkezli girişim Trippy, Bluetooth ile eşleme derdi olmayan telefonla buluştuğu anda müzik çalmaya başlayan bir kablosuz hoparlör.

Bluetooth’un gündelik hayatta en sık kullanıldığı alanlardan birisi müzik dinlemek. Gerek otomobilde gerek kablosuz hoparlörlerle müzik dinlerken bu teknolojiden faydalanıyoruz. Ancak Bluetooth da özünde temel bir sorunu da beraberinde getiriyor; cihaz eşleme. Hoparlörü aç, telefonun Bluetooth’unu aç ardından birbirlerini görmelerini bekle. Ve doğru zamanda doğru tuşa basarsan da başarıyla eşleşsinler. Hele ki açık havadaysanız ve bağlı cihazın şarjı bittiği yeni cihazı eşleştirmeniz gerekiyorsa tüm işlem baştan başlıyor demektir.

Stockholm ve Şangay merkezli girişim Trippy, Bluetooth’un yarattığı bu ayak bağından kurtaracak bir ürün olarak yakında Kickstarter’da yer almaya hazırlanıyor. Adeta bir telefon doku gibi görünen üçgen prizma şeklindeki Trippy’nin arka yüzündeki kulakçıkla cep telefonu buluştuğu zaman otomatik olarak çalmaya başlıyor. Place and Play ismi verilen bu teknolojide cihazın içine yerleştirilen 4 sensör telefonun dahili hoparlörlerinden üretilen elektromanyetikalanı algılıyor. Ardından bu topladıklarını geleneksel elektrik dalgalarına dönüştürüyor.

Alexander Ocieczek ve Erik Larsson tarafından kurulan Trippy, arkadaş ortamlarında müziğin değiştirileceği anlarda Bluetooth’un yeniden eşleştirilmesi gerektiği anlardan ve o sıradaki sessizlikten ilham almış. Telefonla buluştuğunda otomatik olarak çalmaya başlayan Trippy’nin olumsuz olarak görülebilecek yönü ise yine telefonu bırakma eylemi. Çünkü Bluetooth’u diğer ses aktarma araçlarından ayıran şey alan özgürlüğü sunması. İki cihaz arasındaki mesafe açıldığında bağlantı kopsa da müzik değiştirme gibi işlemlerde Bluetooth, Trippy’nin önünde görünüyor.

Görsel: Trippy