Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mutfaktaki Periyodik Tablo: Küp Küp Dizili Çiğ Yiyecekler

Mutfaktaki Periyodik Tablo: Küp Küp Dizili Çiğ Yiyecekler

Tasarım Stüdyosu Lernert&Sander’in, De Volkskrant için hazırladığı çalışmada, çiğ besinler hassasiyetle eşölçülü küpler haline getirilip, fotoğraflanmış.

Hollanda gazetesi De Volkskrant’ın yemek temalı fotografik bir belgeseli için 2014’te hazırlanan çalışmada 98 çiğ besin, eş-küplere bölünerek fotoğraflanmış. Hollandalı sanatçılar Lernert ve Sander’in imzasını taşıyan çalışmada kividen karpuza, balıktan marula, mantardan ton balığına, tamamı çiğ olan yiyecekler, her biri 2,5 cm küpler olacak şekilde kesilmiş.

Büyük itinayla dizilmiş rengarenk küplerdeki mükemmeliyet ve estetik dikkat çekici. Çalışmanın yapım aşamasını insan ayrıca merak ediyor. Bir marangozun bu projeye özel tasarladığı bir aletle kesilen küpler, aslında yakından bakıldığında, koptukları ana parçanın karakterini yansıtacak şekilde kusurlu. Her yiyeceğin karakterinin de yansımasıyla, sıra sıra küpler Mendeleyev’in Periyodik Tablosu’nun mutfak versiyonunu andırıyor. Her birinin bu kadar iştah açıcı ve güzel görünmesinin sebebi ise, çekimden hemen önce kesildikleri için taptaze olmaları.

İkilinin diğer işleri de en az bunun kadar ilgi çekici. Diğer çalışmalarını incelemek ve fotoğrafın bir baskısını edinmek isterseniz sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Görsel; lernertandsander, huffingtonpost