Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Muralİst Duvar Boyama Festivali Başladı

Muralİst Duvar Boyama Festivali Başladı

Kadıköy Belediyesinin düzenlediği festivalle Kadıköy duvarları yerli ve yabancı sanatçılara tuval oluyor.

İlki 2012 yılında düzenlenen Muralİst Festivaliyle Kadıköy’ün 16 farklı duvarı 7 yerli ve 9 yabancı sanatçı tarafından boyamıştı. 2014 yılının sonunda da bu muraller Fatih Öztürk tarafından GIF’e dönüşmüştü. 4. Muralİst Duvar Boyama Festivali, bugün Kadıköy Ağabey sokakta başladı. Kadıköy Belediyesinin düzenlediği festival Eylül ayının sonuna kadar sürecek.


İlk eser Tatar sanatçı Rustam Qubic tarafından Ağabey Sokakta yapılmaya başlandı. 8 gün sürecek ve 21 Haziran’da bitecek.

Festival kapsamında yer alacak sanatçılar ise İspanya’dan Deih, ABD’den LEVİ ve KRISTI ve İstanbul’dan Cins, Esk Reyn, Nuka ve Wicx

Muralİst Duvar Boyama Festivali kapsamında boyanacak diğer noktalar;

  • Caferağa Mahallesi, Sarraf Ali Sokak, Timur Apartmanı, 1 Eylül – 10 Eylül
  • Caferağa Mahallesi, Sarraf Ali Sokak, Eren Apartmanı, 27 Haziran – 4 Temmuz
  • Hasanpaşa Mahallesi, Yeni Duygu Sokak, No: 7, 23 Haziran – 1 Temmuz
  • Rasimpaşa Caddesi Karakolhane Caddesi Buzhane Duvarı, 3 Temmuz – 12 Temmuz

Rustam Qubic, eseri üzerinde çalışırken;


Güncelleme, 19 Haziran:

Eser Rustam Qubic tarafından tamamlandı. Ve Kadıköy Belediyesi, JR’ın Fatih’te griye boyanan eseri üzerine bir gönderi yayınladı.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Gricilere inat Kadıköy duvarlarını mural sanatçıları renklendiriyor. Fransız Sanatçı JR Artist ‘in İstanbul’da yaptığı eserlerin üzerinin kapatılmasını kabullenemiyoruz.
Posted by Kadıköy Belediyesi on Wednesday, 17 June 2015

 

Görsel; Bigumigu