Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mudo’nun Yeni Mobil Uygulaması Mudo 2.0

Mudo’nun Yeni Mobil Uygulaması Mudo 2.0

Mudo, hazır giyim, mobilya ve ev dekorasyonu sektörlerinde benzeri olmayan bir mobil uygulama ile karşımızda; Mudo 2.0.

Mudo Türkiye’de hatta benzer sektördeki böyle bir yeniliği ilk görecek markaları gözden geçirdiğinizde fark edeceğiniz üzere dünyada sayılı bir mobil uygulama geliştirdi. Dün gerçekleştirilen lansmanında uygulamayı hem Mudo hem de geliştiren Shopamani‘den dinleme fırsatım oldu, bir yandan da uygulamayı indirdim ve denedim, yaşattığı deneyim hedefledikleri ile örtüşüyor.
Mudo işe öncelikle ellerindeki veritabanından müşteri profilini inceleyerek başlamış ve vardıkları sonuç neredeyse tüm müşterilerinin birer akıllı telefon kullanıcısı olduğu yönünde. Markanın hedef kitlesinin bu alışveriş deneyimine doğrudan adapte olacağını ben de öngörüyorum. Uygulama ile mağaza içinde fiziksel olarak sepetinize attığınız ürünü, barkodunu okutarak doğrudan uygulama içinde de sepetinize atabiliyorsunuz. Bunu yapmadan önce barkod okutma ile görecekleriniz ürüne dair tüm bilgiler; yani bedeni, rengi, fiyatı. Dahası ürünün başka bir beden veya renginin stok bilgilerine de ulaşabiliyorsunuz. Bir mağaza çalışanı kadar bilgiye ulaşıyor olmak etkileyici, zaten bu yüzden bu uygulama aynı zamanda Mudo çalışanlarının da hayatında yeni bir dönem başlatmış.
Mudo mobil, markanın güncel kampanyalarından da anında haberdar ediyor, yeni nesil müşteriyi böyle bir uygulama ile yakaladığı için kişiye özel fırsat sunmayı da kaçırmıyor. Mudo’nun mevcut sadakat uygulamasına üye olanlar oradaki bilgilerini doğrudan mobil uygulamaya aktarabiliyor. Mudo 2.0’a girdiğinizde size en yakın mağazanın nerde olduğu bilgisini de alabiliyorsunuz.
Hem kasada beklemeye son veren, hem deonlineileofflinealışveriş deneyimini birleştiren uygulama App Store ve Google Play üzerinden şu an indirilebilir durumda, işin ilginci hiçbir şekilde duyurulmamasına rağmen şimdiden 2 bin kişi tarafından indirilmiş olması.
Mudo 2.0 zaten var olması gereken tüm işlemleri yapan, şaşırtmayan bir mobil uygulama, tasarımı çok şık ve sade, kullanımı çok kolay. Şaşırtan ise ilk olması. Shopamani ekibinin de verdiği bilgilere göre Londra’da birkaç hafta içinde gerçekleşmiş teknoloji konferansında da söylenen bu sektörde Mudo 2.0’a benzer bir uygulamanın olmadığı. Uygulama ile ilgili ‘şu da olsaydı’ dediğim iki nokta var; ilki mudo.com.tr üzerinden yapılan alışverişi henüz kendine dahil etmemiş olması, ikincisi de Foursquare ortaklığı. İlk sırada bahsettiğim yoldaymış, geliyormuş; ikincisinden ise bahsedilmedi ama uygulama sosyal ağlar ile bağlanıp alışverişinizi paylaşmayı sağlıyor. Bu özelliğin kullanılacağını sanmıyorum.
Uygulama yine Londra’da ilgili bir derleme kitaba örnek vaka olarak giriyor.