Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Motor Sporlarında Devrim: Sürücüsüz Araçların Yarışacağı Roborace Serisi Geliyor

Motor Sporlarında Devrim: Sürücüsüz Araçların Yarışacağı Roborace Serisi Geliyor

FIA'nın Formula E bünyesinde başlatacağı elektrikli ve sürücüsüz otomobiller serisi Roborace'te yarışacak otomobiller tanıtıldı.

Elektrikli yarış otomobillerinin sessiz turlar atarak birbirlerini geçmeye çalıştığı Formula E serisine tam olarak alışmadan Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA’dan şimdi de otonom araçların yarışacağı Roborace serisi geliyor.

Roborace, Formula E’nin bünyesinde yer alacak bir iç seri gibi konumlandırılmış şimdilik. 2016 – 2017 Formula E sezonunda ilk Roborace yarışları gerçekleşecek. Formula E ile birlikte yatırım şirketi Kinetik‘in desteğiyle hayata geçecek olan Roborace’te tüm takımların 2 otomobili olacak Formula E’deki gibi. Bu otomobiller güç üniteleri ve şarj kapasiteleri açısından eşit olacaklar. Araçları farklılaştıracak ve yarışa heyecan katacak unsur ise, her takımın kendi yarış algoritmasını ve sanal zekasını ayrı ayrı geliştirecek olması.

Roborace serisinde yarışacak otomobil de belli oldu. İlk sürücüsüz yarışlarda izleyeceğimiz aracın tasarımı Daniel Simon‘a ait. Simon’ı Oblivion, Tron Legacy, Captain America gibi filmler için yaptığı efsane araçların tasarımlarından tanıyoruz.

Serinin ilk yarışının ne zaman ve nerede gerçekleşeceği henüz açıklanmadı. Drone Yarış Ligi gibi bu konunun da takipçisi olacağız.Görsel: Roborace