Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Monument Valley LEGO Seti

Monument Valley LEGO Seti

Tasarımı ve mekanikleriyle mobil oyun dünyasının önemli bir yapı taşı olan Monument Valley, LEGO olarak canlanmak istiyor.

2014’te Apple Tasarım Ödülü alan 2015’te de Yılın iOS Oyunu ödülünü kazanan Monument Valley, hikayesi ve oyun mekanikleriyle kendine özgü bir alan yaratmayı başarmıştı. ustwo tarafından geliştirilen mobil oyun optik illüzyonlarla dolu bir gerçeklik sunuyor. Yarattığı karmaşık gerçeklikler ve düzlemlerle insan algısıyla oynayan ressam M.C. Escher‘den ilham alan Monument Valley’in LEGO’larının yapılması için LEGO Ideas’da kampanya başlatıldı.

LEGO severlerin tasarladığı LEGO konseptlerini gerçeğe dönüştürmek üzere kurulan LEGO Ideas üzerinde Isometry tarafından başlatılan kampanya da Monument Valley’i minik minik parçalarla hayatımıza sokuyor. Monument Valley LEGO seti, 520 gün içerisinde LEGO Ideas üzerinde 7.100 destek daha alırsa onay aşamasına geçebilecek.

Monument Valley LEGO setinin için de oyunun kahramanları Ida, Totem ve Crow ve 4 bölüm yer alıyor. The Garden, The Labyrinth, Water Palace ve Halcyon Court haritaları bire bir LEGO’ya dönüşürken yanılsama çıkartmaları da oyun içinde hissettiğimiz optik illüzyonu 3 boyuta taşıyor.

Görsel; LEGO Ideas