Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mogees ile Her Nesne Enstrümana Dönüşüyor

Mogees ile Her Nesne Enstrümana Dönüşüyor

Mogees, zemin üzerinde oluşan titreşimi algılayarak farklı tonlarda sese dönüştürüyor.

Sesin ve müziğin temelinde yatan titreşim, bir noktadan bakıldığında günümüz uygarlığının temelini oluşturan değişkenlerden birini temsil ediyor. Eğer ses olmasaydı heceler ve kelimeler olmazdı, yani iletişim olmazdı.

Müziğin de çıkış noktası olan titreşim; telli, vurmalı, tuşlu gibi farklı enstrüman yapılarıyla bizi karşılıyor. Müziğin üretim şekli titreşimi evcilleştirerek kontrol etme üzerine kurulu bir yapıya sahip. Fakat SXSW 2015’te gördüğümüz Mogees isimli küçücük bir cihaz, “Kır zincirlerini gel aşka” diyerek müziğin, titreşimin olduğu her cisimden üretilmesinin önünü açıyor.

Mayıs 2014’te Kickstarter’da fonlanarak gerçeğe dönüşen Mogees, destekçilerinden aldığı yorumları da değerlendirerek tasarım ve yazılım başta olmak üzere elden geçirerek tekrar Kickstarter topluluğunun karşısına çıktı. Kickstarter’ın sunduğu erken erişim fırsatlarının yanı sıra bu tip küçük bir noktada uzmanlaşan niş projelerin gelişmesi için yarattığı atmosferi de kullanan Mogees, hack kavramını müziğe uyguluyor.

Her alana bağlanarak vuruş şiddetiyle atamalar yapılabiliyor. El hareketlerini ve jestleri tanıyarak ton değiştirebiliyor. Akıllı telefona bağlanarak her an müzik üretmeni de sağlayan Mogees’in en önemli özelliği ise MIDI desteğiyle Ableton gibi müzik üretim yazılımlarıyla uyumlu çalışabilmesi.

Mogees’in detaylı videolarını ve kurucusu Bruno Zamborlin’in üretim hikayesini SXSW 2015 oturum özetinde bulabilirsiniz.

https://www.kickstarter.com/projects/1196274831/mogees/



Görsel; Mogees