Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modern Dünyanın Yaratıcılık Vizyonu

Modern Dünyanın Yaratıcılık Vizyonu

A New Breed, sanatın değişen yüzündeki sanatçıların üretim süreçlerini anlatan bir video serisi.

Sanatı dilimlere ayırıp sınıflandırmanın ne kadar doğru bir hareket olduğu tartışılabilir. Tıpkı yaratıcı insanları kutuplaştırıp farklı görüşler arasında üretkenliğin kaybolmasına tanık olmak gibi. İnternetin ve bireyselci toplum düzeninin sunduğu belki de en önemli fırsat, bu çekişme arasında bazı sanatçıların -popülist tabirle- polemiğe girmeden üretmeye devam edebilmesi ve buna birinci elden tanık olabilmemiz. 

“İşsizlik” olarak anılabilecek işlerin çeşitliliğinin artması da bulunduğumuz dönemin güzellikleri arasında. Herkesten farklı bir perspektifle bakıp gördüklerini esere çeviren insanlar sanatçı teriminin de değişmesini sağlıyor.

The Creator Class, sanatın değişen yüzünü sanatçıların dilinden anlatan A New Breed isimli bir video röportaj serisi yayınlıyor. Proje sanatçıların eserlerini sergileyebileceği medya imkanın artmasıyla yola çıkıyor. Bir müzisyen, Soundcloud’a bir parça yükleyerek başlayan yolculuğuna dünya turnesine; bir fotoğrafçı Instagram hesabındaki bir fotoğrafı büyük markaların kampanya yüzüne dönüşebiliyor.

A New Breed serisi önümüzdeki hafta yayınlanacak son bölümüyle tamamlanacak. Geçtiğimiz yıl WeTransfer’in hazırladığı Yaratıcılık Sınıfı’na da buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; The Creator Class