Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mobil Reklam Facebook Creative Hub ile Tanışıyor

Mobil Reklam Facebook Creative Hub ile Tanışıyor

Mobil reklam yaratım ve paylaşımını kolaylaştıran Facebook'un platformu Creative Hub şimdi dünyaya açılıyor.

Reklamını mobile taşımayı hedefleyen ya da mobil alanda daha fazlasına, daha değişiğine, daha yaratıcısına ulaşmayı hedefleyen reklamcı, reklamveren ve pazarlama sorumlularına güzel haber! Facebook; yaratıcıların Facebook ve Instagram için ürettikleri içerik fikirlerini hayata geçirmeyi kolaylaştıran yepyeni aracı Creative Hub’ı tüm dünyada hizmete soktuğunu duyurdu.

Creative Hub ve İlham Galerisi, reklamveren, reklam ajansı ve marka tarafında veya Facebook/Instagram reklamları yaratma sürecinde yer alan herkesin kullanabileceği bir araç. Bu mecralara yönelik içeriği yaratmak, paylaşmak, test etmek, ve değerlendirmek için sektörden gelen talep doğrultusunda geliştirilmiş. İlk kez Cannes Lions’da duyurulan ve 30 reklam ajansı tarafından denenen Creative Hub ve İlham Galerisi, şimdi dünyaya açılıyor.

Amacı basit, mobil reklam üretimini kolaylaştırmak. Creative Hub üzerinde yaratıcılar farklı formatlarda reklam bilgilerini görebilecekleri gibi başka işleri inceleme ve yorumlama şansı da bulabilecekler. Böylece Facebook/Instagram reklamlarının toplu şekilde arşivlendiği bir platform yaratılacak. Creative Hub’ın yardımıyla yeni platformlar ve yazılımlar rahatça denenirken, içeriğin mobilde nasıl görüneceği de kolayca anlaşılabilecek. Hedef kitle stratejileri üzerine ipuçları almak, reklamı yayına çıkmadan test etmek, gerçek zamanlı olarak dünyanın dört yanındaki müşteri ve reklamcılarla beraber çalışmak gibi katma değerlerle platform giderek güçlendirilecek.

Günde 1 milyardan fazla insanın Facebook’a mobilden bağlandığı dünyamızda Facebook’tan mobil reklama teşvik eden böyle bir atılım gelmesi de doğal olarak kaçınılmazdı. Creative Hub, yükselen mobil trendini reklamverenler (ve tabii Facebook) açısından daha verimli hale getirirken reklamcılara da daha kolay ve daha yaratıcı işler üretebilecekleri bir platform sunuyor.

Görsel: Facebook