Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mobil Ödeme Sistemi Square Çipli Kart Dönemine Uyum Sağlıyor

Mobil Ödeme Sistemi Square Çipli Kart Dönemine Uyum Sağlıyor

Çipli kredi kartların ABD'de yaygınlaşma girişimi üzerine Square yeni okuyucusunu duyurdu.

iOS ve Android cihazları üzerinden ödeme hizmeti sunmasıyla bilinen Square yeni kredi kartı okuyucusuyla artık çipli kredi kartlarla da işlem yapabileceğini duyurdu

Europay, Mastercard ve Visa iş birliği standardına dayanmasıyla EMV olarak da adlandırılan çipli kredi kartlarının Ekim 2015’ten itibaren ABD piyasasında yaygınlaşması planlanıyor. Bunun üzerine geliştirilen hem manyetik şeritli hem de çipli kartları okuyabilen yeni Square ürünü için ön sipariş döneminin de gelecek yıl başlaması tahmin ediliyor. 

Görüntü ve boyut olarak önceki ürünle benzer olduğu söylenen bu okuyucunun (fiyatı resmi olarak duyurulmasa da) rakiplerine göre daha ucuz, cebe sığacak kadar küçük ve hızlı olacağı iddia ediliyor. Ürün çalışacağı zaman kendi kendine etkinleşiyor, başlatma tuşu bulunmuyor. Sadece şarj edilmek için USB girişi bulunuyor. 

Ürünle ilgili ön sipariş hakkında bilgilenmek için buraya bakabilirsiniz. 

Çipli kartların veri koruması ve güvenlik anlamında daha sağlam bir araç olarak düşünülüyor. Söz konusu çip üzerinden ödeme sistemi Avrupa ve Asya’nın bir bölümünde 1994’ten beri geçerli. Amerika ise manyetik şeritli kartların öncelikli olarak kullanıldığı son büyük pazar olarak biliniyor.

Kaynak