Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minecraft İçinden Arama Yapabildiğiniz Cep Telefonu

Minecraft İçinden Arama Yapabildiğiniz Cep Telefonu

Verizon ve Captain Sparklez işbirliğiyle Minecraft içinde çalışıp gerçek dünyaya arama yapabilen cep telefonu geliştirildi.

Minecraft üzerinde geliştirilen ve yapılan pek çok farklı çalışma var. Fakat Verizon, bu konuda çıtayı oldukça yukarı taşıyan bir işe imza attı. Youtube içerik üreticisi Captain Sparklez, Verizon’un sponsorluğunda gerçek dünyayla iletişim kurabilen ve internete bağlanabilen bir cep telefonu geliştirdi. Verizoncraft isimli çalışma Github üzerindeki sayfa ile geliştirilirken, proje dökümanları da Reddit üzerinde tartışıldı.

Oyun içerisine kurulan baz istasyonu sinyalin aktarılmasını sağlarken devasa akıllı telefon da internete bağlanma ve görüntülü arama yapma özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Öyle ki, gerçek dünyadaki bir cep telefonunu arayıp oyunun içine bakmak ve oyun içinde piksel piksel canlı görüşmek yapmak mümkün. 

Minecraft içinde hazırlanan Miyazaki dünyaları veya Tate müzesinin sergisi mecrayı kendi içinde bir ekosistem kurmaya iten projelerken Verizon ve Captain Sparklez gerçek dünyaya etkileşime geçerek bir anlamda sanal ve gerçek kavramları arasındaki ayrımın belirsizleştiğini ispatladı.

Görsel; Youtube