Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft ve Harman Kardon İş Birliğiyle Alexa’ya Rakip Akıllı Asistan Geliyor

Microsoft ve Harman Kardon İş Birliğiyle Alexa’ya Rakip Akıllı Asistan Geliyor

Micrososft ve Samsung'un sahibi olduğu Harman Kordon bir araya gelerek Cortana ile donatılmış bir akıllı ev asistanı dünyasına adım atacak.

Microsoft, bugün yaptığı açıklamayla 2017’de akıllı ev asistanı pazarına giriş yapacağını duyurdu. Harman Kardon’un üreteceği akıllı hoparlörler, Microsoft’un kişisel asistan yazılımı Cortana ile donatılacak. Ve böylece teknoloji devi, Amazon Echo ve Google Home’un yer aldığı pazarda yeni bir aktör olarak yer alacak.

Amazon, Echo’da Alexa’yı ve Google Home ise Assistant yazılımlarını kullanarak hoparlörlerini akıllı hale getiren yazılımlarla donatıyor. Microsoft da Cortana’yı henüz ismi konmamış bir Harman Kardon cihazla birleştirecek.

Bu konuda kayda değer bir diğer bilgi ise bu yılın başında Samsung, Harman Kardon markasının arkasındaki şirket olan Harman’ı 8 milyar dolar’a satın almıştı. Microsoft bu anlaşmayla birlikte gelecek vadeden pasta içinde kendine de yer ayırtmaya çalışıyor. Ancak Amazon da bu sırada SDK dökümanlarını paylaşarak üçüncü parti geliştiricilerin Alexa’yı kullanarak donanım geliştirmesinin önünü açmış ve bir örneğine Bigumigu’da yer vermiştik.

Google ise I/O 2015’te açıkladığı Brillo ve Weave platformlarını geliştiricilerin erişimine açtı ve Nesnelerin İnterneti işletim sistemi için bir dizi yenilik duyurdu. Nesnelerin interneti ve akıllı ev asistanları ekosistemi hızla genişlerken yeni bir aktör olan Microsoft’un bu farkı kapatmak için zaman ve enerjiye ihtiyacı var.

Videoda çalan parça: Deadmau5 – I Remember

Görsel: YouTube