Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Microsoft’tan Bilimsever Kız Çocuklarına Destek

​Microsoft’tan Bilimsever Kız Çocuklarına Destek

Microsoft, hazırladığı video ile bilime meraklı kız çocuklarını hayallerinin peşinden koşmaları yönünde yüreklendiriyor.

On kızdan yedisi bilime ilgi duyuyor ancak sadece ikisi bu hayalinin peşinden gidiyor. Neden mi? Çevreden aldıkları tepkiler, önlerindeki rol modelleri ve televizyonda rastladıkları reklamlar onlara bunun bir “erkek işi” olduğuna inandırıyor.

Microsoft’un geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Girls do Science” (Kızlar Da Bilim Yapar) isimli videosu Dünya Kadınlar Günü ve Kadın Tarihi ayı sebebiyle hazırlanmış. Videoda, kız çocuklarının bilime olan ilgileri ve becerilerini, bilimle ilgili düşüncelerini birinci ağızdan, bilimsever kız çocuklarından dinliyoruz.

İzleyeceğiniz kız çocuklarının bilime olan ilgisi lafta değil: İçlerinde kendi web sitesini kuran, robotunu yapan, hatta buzdolabının kapısını açan bir cihaz geliştiren bile var.

Videonun sonunda Microsoft’un bu gönüllerinde bilim yatan kızlara gönderdiği mektuplar beni çok etkiledi. Kızların her birinin üzerinde çalıştığı işlere atıfta bulunan, her biri için özel yazılmış mektuplar şu güzel imza ile bitiyor: “Microsoft’taki arkadaşların”

O yaştaki bir insanın hayallerinden vazgeçmemesi için alabileceği daha güzel ve heyecanlandırıcı bir destek olabilir mi?

M:United imzalı kampanya, internette yoğun ilgi görerek 2,1 milyondan fazla görüntülenme elde etmiş.

Künye:

Başkan: John Dunleavy
Sorumlu Yönetici: Kevin Nelson
Global Üst Yaratıcı Yönetmen: John Mescall
Entegre Yapım Yönetmeni: Aaron Kovan
Üst Yaratıcı Yönetmen: Priti Kapur
Yaratıcı Grup Yönetmeni: Daniela Vojta
Grup Hesap Yönetmeni: Jason Kolinsky
Grup Strateji Yönetmeni: Todd Sussman
Üst Yapımcı: Carolyn Johnson
Yapımcı: Rick Segal
Hesap Süpervizörü: Nayeli Valentinez
Sanat Yönetmeni: Joo Kong
Müzik Yapımcısı: Michael Ladman
Stratejist: Priyanka Nigam

Görsel, Youtube