Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft HoloLens Sanal Gerçeklik Algısını Değiştiriyor

Microsoft HoloLens Sanal Gerçeklik Algısını Değiştiriyor

Microsoft, Windows 10 ile birlikte geliştirdiği yeni teknolojileri açıklıyor.

Sanal gerçeklikartırılmış gerçeklik veya fiziksel yaşamı modifiye eden çalışmaların ivmesi sürekli artıyor. Büyük resme baktığımızda çok fazla teknoloji ve aktör görebiliyoruz. KinectOculus RiftGoogle GlassGoogle CardboardPinćMusion ve hologram, Leap MotionMyo derken hem bu ürünleri geliştirenler hem de modifiye edenler bilim kurgu eserlerinin öykünen dünyasına sıçrama yapmamızı sağlayacak.

Microsoft bu konuda çıtayı birkaç tık yukarıya taşıyarak HoloLens‘i duyurdu. Tüm yaşam alanını dolayısıyla dünyayı hologram kaplayan bu teknolojiyle oyun oynamaktan tasarım yapmaya, televizyon izlemekten telefonla konuşmaya kadar hayatın teknolojiye dokunan her alanını bünyesinde barındırıyor.

Artırılmış gerçeklik söz konusu olduğunda Spike Jonze’un 2013 yapımı filmi Her, mutlaka bir kez anılması gereken bir yapım niteliğinde. Filmde oyun oynayan ana karakter parmak hareketleriyle ana karakteri yönlendirirken HoloLens’te de fiziksel dokunuşlarla Minecraft oynadığımızı görüyoruz.

Windows 10 için günah keçisi Internet Explorer’u güncelleyip Project Spartan olarak tanıtan Microsoft için bu güncelleme haberi buzdağının görünen kısmıymış.

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA


Görsel; Youtube