Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
M.I.A. ve H&M Eski Kıyafetlerinizi Geri Dönüştürecek

M.I.A. ve H&M Eski Kıyafetlerinizi Geri Dönüştürecek

Hızlı moda akımı içinde geri dönüşüme verdiği değerle bilinen H&M, aktivist müzisyen M.I.A. ile bir araya gelerek bir müzik videosu yayınladı.

Moda akımları hızlı tüketim ve sürekli bir döngü içerisinde büyümeye devam eden sermaye odaklı çarklarını terk ederek yavaş modanın da bir akım olabileceği algısına geçiş yapıyor. Kıyafetlerin sezonluk, mevsimlik değiştirilmediği ve uzun süre boyunca giyilebildiği bir dünya algısı, küçük bir kıvılcıma ve kitlesel bir dönüşüme bakıyor.

H&M, bu derece hızlı tüketen moda endüstrisine karşılık geri dönüşüme ve yeniden değerlendirmeye gösterdiği önemi geçmişte yaptığı kampanyalarla da ispatlamıştı. Geri dönüşüm projelerine ödül veya şık kurgularla hazırlanmış reklam filmleri bu vizyonun birkaç örneği. Dünyadaki H&M mağazalarının ortak özelliği, geri dönüşüm için nokta olması ve en basit haliyle geri dönüştürülen kıyafetler için alışverişlerde avantaj sağlaması.

Öte yandan İngiliz müzisyen M.I.A., son yayınladığı tekliği Borders ile dünyadaki göçmen krizine dikkat çekmiş ve küresel sorunlara karşı müzisyen olarak bir duruş sergilemişti. Bu kez ise H&M ile bir araya gelen sanatçı, Dünya Geri Dönüşüm Haftası boyunca eski kıyafetleri H&m mağazalarına getirme çağrısında bulundu. Yayınlanan film ise, bir reklam filminden ziyade bir müzik videosunu andırıyor.

Görsel: Youtube