Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metropolitan Müzesi’nde Gizlice Çekilen Müzik Videosu

Metropolitan Müzesi’nde Gizlice Çekilen Müzik Videosu

Sanatçı FIN, Metropolitan Müzesi'nde yaptığı gizli çekimde farklı sanatçılarla gerçekleştirdiği performansı bir müzik videosu haline getirdi.

Müzelerde değil video çekmek, fotoğraf çekmek bile yasaktır çoğu zaman. Ancak, bir sanatçı bunu kırarak, New York Metropolitan Museum of Art içerisinde gizlice bir müzik videosu çekmeyi başarmış. Müzisyen FIN (Rebecca Fin Simonetti) tarafından “Daughters” isimli şarkı için cep telefonlarıyla çekilen video, çeşitli sanatçıları müze içindeki performanslarını içeriyor.

Müzenin sanatsal zenginliğini kullanan video; reklam görüntüleri ve buluntu çekimlerin yanı sıra FIN (Rebecca Fin Simonetti), FlucT (Monica Mirabile ve Sigrid Lauren), and Eartheater (Alexandra Drewchin) gibi sanatçıların performanslarına yer veriyor. Performansı gerçekleştiren sanatçılar etraflarındaki öğelerle etkileşime giriyor ve kendi dişiliklerini bu ataerkil yapı ve imgeleri sarsmak için kullanıyor. Müzede bulunan ziyaretçilerse filmde doğaçlama bir şekilde yer alıyor. Örneğin, sanatçılarla poz veren küçük kız gibi…

Videonun yaratıcısı FIN, özellikle klasik Roma ve Yunan sanatıyla etkileşime girmek istediğini çünkü o dönemin eserlerinin bugün medya tarafından empoze edilen ideal beden imajıyla örtüştüğünü belirtiyor. Bu kültürlerin günümüzün modern toplumları için de hala güçlü bir etkisi olduğuna dikkat çeken sanatçı, bu mirası inceliyor.

Videonun sonuna doğru, nüfuzlu bir Amerikan ailesi olan ve Metropolitan Müzesi’ne verdikleri destekle bilinen Koch ailesine de atıf var. Fin, bunun sebebini sanat ve güç arasındaki karanlık bağa ve toplumları şekillendiren güçlere dikkat çekmek olarak özetliyor. Bir anlamda, bulunduğumuz ortamlarda gizlice ya da altan alta varlığını sürdüren kötücül etkilere vurgu yapıyor.

Görsel: Vimeo