Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Mercedes İle Türkiye’nin İlk Ses Sürüşü

​Mercedes İle Türkiye’nin İlk Ses Sürüşü

Mercedes’in yeni modeli AMG-GT için hazırlanan kampanyada, otomobilin motor sesi, tasarımının ve teknolojisinin önüne geçiyor.

Mercedes’in yeni modeli AMG-GT için Karbonat tarafından hazırlanan kampanyada, katılımcılara otomobilin motor sesi holofonik bir ortamda “Ses Sürüşü” yaptırılarak deneyimletiliyor.

Türkiye’nin İlk Ses Sürüşü” ismiyle lanse edilen kampanyada beynin ses kaynağına olan mesafesini hesaplama gücünü kullanan holofonik ses teknolojisinden yararlanılmış.

“Ses Sürüşü” nasıl mı yapılıyor? Bu adrese giriyorsunuz, İstanbul Park, Akdeniz ve Tuz Gölü parkurlarından birini seçiyorsunuz, kulaklıklarınızı takıyorsunuz ve gözlerinizi kapatıp AMG-GT ile “Ses Sürüşü”ne başlıyorsunuz.

Projeyle ilgili görüşlerini aldığımız Karbonat’ın yaratıcı yönetmeni Cenk Gümüşçüoğlu, kampanyanın sitede sınırlı kalmadığını, rich-media ve mobilde de bannerlarla deneyimlenebildiğini özellikle belirtiyor: “Amacımız siteye lead yaratmaktan çok tüketiciye dokunabildiğimiz her yerde fikri deneyimletmekti.”

Görsel; Karbonat