Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Memo Box: İlaç Takibi Yapan Akıllı Kutu

Memo Box: İlaç Takibi Yapan Akıllı Kutu

İlaç, vitamin gibi günlük olarak alınması gereken hapları kontrol ederek akıllı telefona bildirim vererek hatırlatıyor.

Düzenli ilaç kullanımı bir eşiği geçtikten sonra mekanik bir aksiyona dönüşüyor. Günün belirli dilimlerinde farklı ilaçları almak, farklı aralıklarla farklı vitaminleri takip etmek gerekebiliyor. İlaç kullanımı belirli bir yaşı geçtikten sonra rutin haline geldiği için bunları atlamamak gerekiyor. Yaşlıların bu konuda yaşadığı zorluğa kolektif bir çözüm sunan Memo Box, ilaç takibi yaparak unutulmamasını sağlıyor.

Akıllı telefon ile uyumlu çalışan bu akıllı kutu, gün içerisinde unutulan ilaçları kişinin yakınlarına hatırlatarak kontrol sağlıyor. Bununla beraber ilaçlar bir yerde unutulmasını engelleyip aşırı doz kullanımının da önüne geçiyor.

Kişiye özel kullanım sunan Memo Box, medikal kontrolün her aşamasında yardımcı oluyor. Düzenli aralıklar, takip listesi, akıllı grafik ile raporlama gibi ek özellikleri de sunuyor. Bir haftalık analog ilaç takip yöntemi saklama kapları da benzer amaca yönelik olsa da kişi düzenleme yapmayı unutursa karışıklığa sebep olabiliyor. Yalnızca akıllı telefonla kullanılan takip sistemleri de sadece hatırlatmakla yetiniyor fakat fiziksel aksiyon atlanırsa yine ilaç alınmamış oluyor. Bu nedenle hepsi arasında bir köprü olan Memo Box, hem fiziksel bir cihaz hem de uygulama ile bu ikisi arasındaki dengeyi kuruyor.

https://www.youtube.com/watch?v=C1K4WYvme6U

Görsel; Kickstarter