Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Memleketi Instagram’la tanıtma hamlesi: ComeSeeTurkey

Memleketi Instagram’la tanıtma hamlesi: ComeSeeTurkey

Türkiye’nin tanıtımı, her zaman reklam ortamlarının aranan muhabbeti olmuştur. Bu proje de çok konuşulacak gibi duruyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sosyal ağlara ve fotoğrafa olan merakı hepimizin malumu. Bunun ne kadar etkisi olmuştur bilemem ama, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bir Instagram projesi düzenleniyor. Bugün Park Bosphorus Hotel’de yapılan basın toplantısıyla tanıtılan #ComeSeeTurkey projesi “dünyayı kasıp kavuran fotoğraf paylaşımı uygulaması olan Instagram ile diğer güçlü sosyal ağları kullanarak dinlerin ve binlerce yıllık medeniyetlerin buluştuğu Türkiye’yi, yani Avrupa ile Asya’yı bileştiren toprakları dünyaya anlatmak, tanıtmak için” yola çıkıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelecek olan Instagram fotoğrafçılarının bakış açısıyla; ülkemizin kültürünü, tarihini, doğasını ve insanlarını fotoğrafın evrensel dilini kullanarak anlatmayı hedefliyor.

Sonuçları ne olur bilmiyorum ama beni heyecanlandıran, “aa ne güzelmiş” dedirten bir kampanya. 13 farklı ülkeden gelecek 20 Instagram fotoğrafçısını ağırlayacak proje toplam 24 gün sürecek iki ayrı seyahat rotasından meydana geliyor. Fotoğrafçılar, iki grup halinde, farklı tarihlerde toplam 24 şehri gezecek. Projenin tek destekçisi Cumhurbaşkanlığı değil. Oldukça ağır kurumlar var arkasında: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından desteklenen projenin ana sponsoru Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Sonucu gerçekten merak ediyorum.

Seyahatlerin her anından çekilen fotoğraflar ve videolar proje için Türkiye’ye gelen Instagram fotoğrafçılarının kişisel Instagram hesaplarından, kampanyanın resmi Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube ve Vine hesapları ile bir seyahat güncesi niteliğindeki bloğundan izlenebilecek. Ayrıca tüm sosyal medya mecralarında #ComeSeeTurkey etiketiyle de takip edilebilecek.

“Kimmiş ki bu fotoğrafçılar, hele bi bakayım ben” diyenler için de şöyle bir liste var:

A rotası

@aditzt

Aditya Zulizar (Indonesia) 317K

@cucinadigitale

Nicolee Drake (Italy)469K

@dariszcahyadi

Darisz Cahyadi (Indonesia) 395K

@felecool

Fedja Salihbasic (Denmark) 284K

@grether

Morgan Stone Grethet (USA) 606K

@puanindya

Putri Anindya (Indonesia) 394K

@samhorine

Sam Horine (USA) 302K

@sezyilmaz

Sezgin Yılmaz (Turkey) 761K

@thomas_k

Thomas Kakareko(Germany) 516K

@wisslaren

Christopher Collin (Sweden) 583K

B rotası

@croyable

Eelco Roos (Hollanda) 372K

@finn

Finn Brales (İngiltere) 300K

@goldie_berlin

Sylvia Matzkowiak (Almanya) 189K

@moonlightice

Masaya Suzuki (Tokyo) 485K

@paulyvella

Pauly Vella (Avustralya) 285K

@pketron

Pei Ketron (Amerika) 701K

@punkodelish

Kael Rebick (Kanada) 264K

@sezyilmaz

Sezgin Yılmaz (Türkiye) 761K

Ortaya çıkacak Türkiye fotoğraflarının gezici sergilerle dünyayı dolaşması ve kitaplaştırılması planlanıyor. Projenin sitesinden rotaları detaylı olarak görebilirsiniz: http://www.comeseeturkey.org/