Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonalds’ın Kendi Burgerini Kendin Yarat Denemesi

McDonalds’ın Kendi Burgerini Kendin Yarat Denemesi

Sidney’deki McDonalds müşterileri, dokunmatik bir ekran aracılığıyla kendi özel burgerlerini hazırlayabiliyorlar

Bir seneden daha uzun bir süredir kişiselleştirilebilen menüler üzerinde çalışan fast-food devi, California ve Illinois’de iPad üzerinden taze malzemelerle oluşturulabilen hamburgerlerini test ediyordu.

Bu testi bir adım ileriye taşıyan Sidney şubesi ise büyük dokunmatik ekranlı kiosklarla müşterilere kendi hamburgerlerini kendileri hazırlayarak sipariş etme imkanı tanıdı. Menüde “Kendi Lezzetinizi Yaratın” (Create Your Taste) sekmesi altında, istediğiniz malzemeleri ekleyerek size özel burgerinizi yaratabiliyor, 7.80 $’dan başlayan hamburgerleri dilerseniz menüye de çevirebiliyorsunuz.

McDonalds’ın şubelerinde sunduğu malzemelerden bacon, yumurta, mantar, tortilla gibi daha geniş bir malzeme listesine sahip olan bu uygulama ayrıca jalapeno biberli mayonez gibi farklı soslar da sunuyor.

Siparişi, müşterinin nerede olduğunu oturma planında göstermesini isteyerek tamamlayan uygulama ile McDonalds’ın self-servis uygulaması da biraz değişmiş diyebiliriz. (Bu sistem bana direkt Türkiye pazarına birkaç sene once giriş yapan fast food zinciri Carl’s Jr’ı hatırlattı.)

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonlardan kişiye özel siparişlerin önem kazanmasına dikkat çeken McDonalds Avustralya CEO’su Andrew Gregory, sistemi ilk test eden şubelerden biri olmalarını ise “Mcdonald’s her geçen gün kendini yeniliyor ve geliştiriyor. Bu yüzden müşterilerin hızlı değişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek için teknolojik gelişmeleri de yakından takip ediyoruz” diyerek açıklıyor.

Hızlı servisi ve kolay kolay değişmeyen menüleri ile fast food sektörünün en önemli oyuncularından biri olan McDonalds’ın bu sistemi, satışlardaki hızlı düşüşü gidermek için uyguladığı aşikar. McDonald’s son 10 yılındaki en hızlı düşüşünü yaşarken, “Kendin Yap” konseptiyle çalşan Chipotle ve Potbelly’nin satışlarının ise günden güne arttığını söylemekte yarar var.

Modern tüketicinin artık istediği gibi karar verebildiği, kendisine özel opsiyonları daha fazla tercih ettiği bu dönemde McDonalds’ın bu konuda ne kadar başarılı olacağını ise bekleyip göreceğiz.