Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Mavi, Wattpad’in Sanal Fenomenini Gerçeğe Dönüştürdü

​Mavi, Wattpad’in Sanal Fenomenini Gerçeğe Dönüştürdü

Wattpad yazarı Büşra Küçük’ün Meriç karakteriyle ünlü ettiği Brezilyalı blogger Vini'nin, Mavi’nin yeni yüzü olmasına uzanan yolculuğu.

Mavi’nin Brezilyalı blogger Vini Uehara’yla başladığı, özellikle gençler arasında büyük ses getiren kampanyasından bahsetmek için hikayenin taa en başına gitmemiz gerecek.“Yazsan film olur” derler ya, işte Mavi’yle Vini Uehara’nın buluşma hikayesi de film gibi.

Tüm hikaye, Wattpad yazarı Büşra Küçük’ün, bu platformda bir hikayesini yayınlamasıyla başlıyor: “Kötü Çocuk”. Bir anda milyonlara ulaşan hikayenin baş kahramanı ise “Meriç Tuna”.

Öncelikle kısaca Wattpad neymiş özetleyeyim: Wattpad, kullanıcılarının yazılarını, makalelerini, öykülerini ya da şiirlerini paylaştıkları, dijital ortamda bir yazı topluluğu. Genç yazarların yazılarını özgürce paylaştıkları platformun kullanıcılarının büyük kısmını Amerikalı genç, amatör yazarlar oluştursa da, İngiltere’den, Avustralya’ya, Arap Emirlikleri’nden Kanada’ya ve hatta Türkiye’ye uzanan kullanıcıları ve okurları var. İşte bu platformun genç yazarlarından biri olan Büşra Küçük, Mavi’nin “Vini’nin Denim Günlüğü” ismiyle başladığı kampanyasına plansız bir şekilde ön ayak oldu.

Büşra Küçük, milyonlarca kişiye ulaşan ve bir fenomene dönüşen dijital kitabı “Kötü Çocuk’un kapağına severek takip ettiği, çok da ünlü olmayan Brezilyalı blogger Vini Uehara’nın bir fotoğrafını koymayı tercih ediyor ve Vini Uehara, kitabı okuyanların gözünde bir anda Meriç Tuna oluveriyor. Tüm bu olanlardan habersiz olan Vini Uehara, Türkiye’de hatrı sayılır bir hayran kitlesi olan bir fenomene dönüşüyor.

Sonrasında iş çığrından öyle bir çıkıyor ki, Vini Uehara’nın gerçek bir insan, Brezilyalı bir blogger olduğunu öğrenen okurlar uzunca bir süre bunu kabullenemeseler de nihayetinde Vini’nin Meriç olmadığını kabullenip yakın takibe devam ediyorlar.

Mavi, işte hikayeye burada giriyor! Watpadd’in fenomen haline gelen “Meriç Tuna”sı Vini Uehara’yı keşfeden Mavi, Vini’yi Brezilya’larda buluyor ve Vini’yle 2014 Mart ayında “Vini’nin Denim Günlüğü” temasıyla bir fotoğraf ve video çekimi gerçekleştiriyor. Vini’nin Türkiye’deki azımsanamayacak sayıdaki hayranlarının tüm dikkatlerini üzerine toplamayı başaran Mavi, kampanyanın ikinci aşamasında ise Dünya Kupası’nın Brezilya’da olması sebebiyle “Vini’nin Dünya Kupası Stili”ni ortaya çıkarıyor. Mavi son olarak hayranlarının İstanbul’a gel çağrısı yaptığı Vini’nin kolundan tuttuğu gibi İstanbul Volkswagen Arena’ya getiriyor ve #viniistanbulda etiketiyle 2014 Ekim ayında duyurduğu etkinliğe Vini hayranı genç kızlar akın ediyor! Tam 1400 Vini hayranını, Vini’yle buluşturan Mavi haliyle genç kızların gözünde kahramana dönüşüyor.

Mavi, Instagram, Twitter gibi sosyal medya kanallarından milyonlarca kişiye ulaştığı, Snapchat’in ana iletişim kanalı olduğu kampanyayla MediaCat Felis Ödülleri’nde 4 ödülün birden sahibi oldu.

Bu arada söylemeden geçmeyelim, Büşra’nın Meriç’i yaratması, Mavi’nin Watpadd’deki fenomeni keşfetmesi ve Vini’yi İstanbul’a getirmesinin sonunda, Büşra Küçük’ün de “Kötü Çocuk”u kitap olarak basıldı. Mavi, 2015 yılında Mavi mağazalarında satılmak üzere bir Vini Koleksiyonu hazırladı.

Görsel; Mavi