Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Making Love With Youth [Kristal Elma 2014]

Making Love With Youth [Kristal Elma 2014]

Emrah Kaya'nın genç tüketicilerle aşk yapmanın yollarını anlattığı konuşma.

Youtholding’in CEO’su  Emrah Kaya, Making Love With Youth başlıklı konuşmasına bir soruyla başladı. Bizlere en çok aşık olduğumuz yaşları soran Kaya, daha sonra sorusuna kendisi yanıt verdi. En çok aşık olduğumuz zamanlar %83.6 oranla gençlik zamanları. Markalar da gençlik zamanlarında insanları kendilerine aşık etmeye çalışıyorlar. Aşkın en değerli ilişki çeşitlerinden biri olduğuna değinen Kaya, aşkın nasıl evreleri olduğundan da bahsetti.

Emrah Kaya, gençlerin özelliklerini şöyle özetledi: Gençler sosyaldir, iletişime geçer, eğlenceyi sever, uçar, kaçar, azla yetinmek istemez, anı yaşar, kuralları yaşar, hayal kurar, tutkuludur, ödülü hak eder, beklentisi yüksektir, araştırır, geleceği düşünür, kendine yatırım yapar.

Markaların aklı başında, seksi ve iyi bir yerde durmasını, gençleri kovalamamak gerektiğini söyleyen Kaya, gençler için marka konumunda ‘çekici’ olmanın önemli olduğunu vurguladı.

İlk dokunuşun özel olduğuna değinen Emrah Kaya, markaların gençlere ilk dokunduğu yerin/yerlerin seçiminin önemine değindi. Üniversitelerin kampüslerinde, festival alanlarında interaktif bir şekilde ve dijital alanda markaların gençlere ilk dokunuşunun iyi bir iletişim için gerekli mecralar olduğunu anlattı.

Tüm bunların birleşiminin güzel bir örneği olarak ise Coca-Cola‘nın Friendly Twist projesini örnek verdi. İnsanların birbirleriyle tanışmaları için tatlı bir fırsat yaratan projeye ait görüntüleri aşağıda izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=t9cmoT_wb0A
Daha önce haber yaptığımız Tinder adlı uygulamayı da örnek olarak gösteren Kaya, marka samimiyetinin önemini vurgulayarak, net ve direkt olmanın markayı başarıya götürebildiğini söyledi.

“Gençler için doğru deneyim, yüksek haz ve hazzın sonunda ilişkiden elde ettiği duyguyu tanımlama ihtiyacı var” diyen Emrah Kaya bunun sonunda aşkın oluşup oluşmayacağının kesin olmadığını belirtiyor. Ancak markaların amacının iyi bir dokunuş olması gerektiğini belirtiyor.

Türkiye’de 1.416.000 gencin devletten her ayın 7’sinde 300 lira ödenek aldığı bilgisini paylaşan Kaya, gençken sadakat duygusunun daha düşük olduğunu ve özellikle paralarını ceplerine koyar koymaz alışverişe çıktıkları gün, markanızın da başka markalarla aldatılabileceğini söylüyor. Markaların gençlerin baştan çıkma durumunda bile iletişime devam etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Gençlik aşklarının unutulmadığını dile getiren Kaya’ya göre, gençlerin ilk aşkı olmak gerekiyor. İnsanlara festival ve üniversite zamanlarında hatırlayabilecekleri bir renk katarsanız, yıllar sonra o insanlar markayla beraberliklerini devam ettirebilirler. Böylece sizi 1 numaraya koyup sizden daha iyileriyle karşılaştıklarında bile sizin ürünlerinize yönelebilirler.