Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Logoyu Büyütenler: Türk Reklamcılığının 30 Yılı

Logoyu Büyütenler: Türk Reklamcılığının 30 Yılı

Reklamcılar Derneği'nin 30. yılında Türkiye'de reklam sektörünün hikayesi belgesel oldu

Reklamcılar Derneği’nin kuruluşunun 30. yıldönümü nedeniyle dernek, Türkiye’deki reklam sektörünü inceleyen bir belgesel film çekti: Logoyu Büyütenler. Belgeselde Haluk Mesci, Ersin Salman, Serdar Erener, Akın Öngör, Ali Taran, Nesteren Davutoğlu, Nazar Büyüm, Atilla Aksoy, Jeffi Medina, Paul McMillen gibi reklam dünyasının önemli isimleri sektörle ilgili düşüncelerini paylaşıyor. Prodüksiyonunu Rio Film’in üstlendiği, yönetmenliğini Özer Selik’in gerçekleştirdiği filmin galası 16 Eylül Salı akşamı özel davetlilere yapılacak bir gösterimle gerçekleştirilecek. Ardından 17-18-19 Eylül’de santralistanbul’da yapılacak 26. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde tüm sektörle buluşacak.

Filmin fragmanında Bigumigu olarak bizi gururlandıran bir detay yakaladık. 2008 yılında A Milli futbol takımımızın Avrupa Kupası şampiyonası zamanında çekilen sponsor marka reklam filmlerini yarıştırmış ve büyük bir ilgi gören anketimizle markalara ödüller vermiştik. Bugün o ödüllerin hala birçok ajansta Cannes Lions, One Show gibi yarışmalardan alınmış ödüllerle yan yana durduğunu biliyoruz. Fragmanın sonlarına doğru, zaman sayacı 1:26’yı gösterdiğinde görülen 3 katmanlı pleksi futbolcu şeklinde tasarlanmış ödül görseli işte bizim 6 yıl önce Bigumigu olarak verdiğimiz o ödüllerden birisi.

Türk reklamcılığının tarihini anlatan bu önemli belgesele bu şekilde girmiş olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bu fırsatla o zaman ödüllerimizi tasarlayıp hayata geçiren dostumuz Sadi Tekin‘e de tekrar teşekkür ederiz.