Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Local Motors’un Yeni Projesi: 3B Basılabilen Otomobil

Local Motors’un Yeni Projesi: 3B Basılabilen Otomobil

Birlikte yaratım ve kitle kaynaklı geliştirme yöntemlerini otomotiv sektöründe başarıyla kullanan Local Motors şimdi de 3B baskı ile proje geliştiriyor.

2 yıl önce Domino’s için yeni bir pizza aracını geliştirmekte olduklarında Bigumigu’da bahsettiğimiz Local Motors’u, geçen yıl da SXSW Interactive’de kurucusundan dinleme fırsatı bulup size detaylı olarak aktarmıştım. Son olarak Verrado adlı elektrikli bir drift bisikletini Kickstarter’da başarıyla fonlayan şirketin yeni büyük projesi 3B baskı teknolojilerine odaklanıyor.

Daha önce birçok farklı ve başarılı tasarım, geliştirme ve üretim projesini hayata geçiren Local Motors, bu defa otomobil sektöründe yeni ürün geliştirmede en büyük sorunlardan birine eğiliyor. Burada detaylı olarak açıklamasını göreceğiniz proje tanımıyla, tespit ettiği tasarlama ve üretim süreci sorunlarına 3B baskı teknolojileri ile, ya da yeni popülerleşmeye başlayan dijital üretim teknikleriyle çözüm bulmak istiyor.


Foto: Local Motors

Projenin hedefi, 8 Eylül’de Şikago’da gerçekleşecek International Manufacturing Technology Show‘da kazanan tasarımı canlı olarak üretmek (ya da basmak da diyebiliriz). Local Motors’un tüm projelerine olduğu gibi buna da katılım herkese açık. Tek şart tüm geliştirme süreçlerinizi platform üzerinden paylaşmanız.

Proje hakkında sıkça sorulan soruların yanıtlarını bu videodan izleyebilirsiniz.