Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Liseli Kızların Gerçek Güzellik Sırrı

Liseli Kızların Gerçek Güzellik Sırrı

Shiseido, makyajın dönüştürücü gücünü ve bakmakla görmek arasındaki farkı “Liseli Kız” teması ile işliyor.

Japon kozmetik markası Shiseido, makyaj ve “liseli kızlar” kavramlarını “High School Girl?” (Liseli Kız?) adını taşıyan reklam filminde bir araya getirdi. Reklam, makyajın hayret uyandıran dönüştürücü etkisini gözler önüne seriyor. Kısa bir süre içinde milyonlarca izlenme rakamına ulaşan ve Watts of Tokyo ile birlikte hazırlanan kampanya, okul müdüresinin bir sınıf kapısını açmasıyla başlıyor.

Sınıftaki bir grup liseli kız sohbet ediyor, içlerinden biri tahtaya bir şeyler yazıp çiziyor, bir diğeri ise kitap okuyor. Ekranda beliren “Sınıfta erkek olduğunu fark ettiniz mi?” sorusu, hafif bir makyaj yapan, pürüzsüz cilde sahip bu alımlı kızların yüzüne tekrar tekrar bakmamıza, sınıfta erkek öğrenci aramamıza sebep oluyor.

Hiçbir şüphe duymadan hepsinin kız olduğunu düşünürken, reklam filmindeki görüntüler birden bire timelapse yöntemiyle kare kare geriye dönmeye başlıyor ve öğrencilerin aslında kız değil, yüzlerine Shiseido ürünleriyle makyaj yapılmış, etek giydirilmiş, takma kirpik ve peruklarla kıza dönüştürülmüş erkek öğrenciler olduğunu fark ediyoruz.

Keskin çizgilerle ayrılmaya çalışılan cinsiyet kavramına farklı bir açıdan yaklaşmamızı sağlayan kampanya, bir kez baktıktan sonra kesin yargılara varıp aldandığımızı, görüntünün yanıltıcı olabileceğini ve yargıladığımız şeylerin iç yüzünde daha derin konuların yattığını anlamamız gerektiğini de hatırlatıyor.

Reklam filminin kamera arkasına ait görüntüler:

Künye:

Marka: Shiseido
Başlık: “High School Girl?”
Ajans: Watts of Tokyo
Yönetmen: Shō Yanagisawa
Görüntü Yönetmeni: Jin Ohashi
Çevrimiçi Editör: Kenichi Sasaki
Editör: Shiho Etori
Müzik: Grand Funk

Görsel: YouTube