Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LGBTİ Gönüllüleri, 24. LGBTİ Onur Haftası İçin Desteğe Çağırıyor

LGBTİ Gönüllüleri, 24. LGBTİ Onur Haftası İçin Desteğe Çağırıyor

Bu yıl 24.’sü düzenlenecek olan LGBTİ Onur Haftası, Indiegogo’da gökkuşağının renklerine gönül veren LGBTİ destekçileri arıyor.

Geçtiğimiz yıl, kalabalık bir gönüllü topluluğuyla 30’un üzerinde etkinlik gerçekleştiren İstanbul LGBTİ Onur Haftası, bu yıl da kitlesel fonlama sistemiyle bir organizasyon gerçekleştirmeyi planlıyor.

Destek toplamak için Indiegogo’yu tercih eden ve burada bir kampanya başlatan LGBTİ Onur Haftası, her sene yapılan çağrıya kulak veren bağımsız bir gönüllü grubu tarafından yıllardır hiyerarşiye karşı olan bir dayanışma modeli sergiliyor. 24. LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) Onur Haftası, bu yıl 20 – 26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde de bu çizgisini sürdürecek.

Geçtiğimiz yıllarda da kitle fonlaması yöntemini kullanan Onur Haftası gönüllüleri, yaptıkları çağrıyı tekrarlıyor ve “Sen Yoksan Bir Eksiğiz!” söylemiyle herkesi bu hafta etkinliklerini desteklemeye davet ediyor. Indiegogo internet sitesindeki LGBTİ kampanyasına maddi olarak istenilen tutarda destek sağlamak mümkün.

Geçen yıl, polis müdahelesinden olumsuz etkilenen yürüyüş, LGBTİ destekçisi insanların ara sokaklara dağılıp burada bir araya gelmesiyle ve her şeye rağmen etkinlik coşkusunu canlı tutma çabalarıyla sonuçlanmıştı. Onur Haftası gönüllüleri, bu yılki organizasyon etkinliklerini düzenlemek için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtiyor ve seslerini mümkün olduğunca fazla kişiye duyurmaya çalışıyor.

Şimdiye kadar; Dikkat Aile Var!, Tabu, Bellek, Direniş, Temas, Normal gibi başlıklarla çeşitli temaların işlendiği LGBTİ Onur Haftası’nın 24. kez düzenlenen etkinliklerinde LGBTİ hareketinin gündemini oluşturan konular, panel ve forumlar eşliğinde destekçilerle paylaşılacak. Sürdürülen dayanışmayı, direnişi ve örgütlenmeyi güçlendirecek çözümler konuşulup tartışılacak.

Panel ve forumlar haricinde, hafta boyunca temaya uygun ücretsiz atölyeler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, piknik ve yerel LGBTİ örgütleri buluşması düzenlenecek. Yurt içi ve yurt dışından aktivistler, milletvekilleri, konsolosluk temsilcileri, LGBTİ örgütleri temsilcileri, konuşmacı ve katılımcılar bir araya gelecek.

12.’si düzenlenecek olan Hormonlu Domates Ödülleri’nde kamuoyuna yapılan açık çağrı ile yılın en homofobik ve transfobik söylemleri, oylamaya sunulup seçilecek.

Birçok farklı etkinliğin yer alacağı hafta, 26 Haziran Pazar günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek 14. Onur Yürüyüşü ile son bulacak. Yürüyüşün bu yıl da Taksim’de yapılacağını belirten Onur Haftası gönüllüleri baskılardan, korkulardan yılmayı kabul etmeyeceklerinin, sokakları ve caddeleri bırakmayacaklarının; hazzın, bedenin, arzunun, emeğin, kimliğin, eylemin ve sözün üstündeki bütün baskılar kalkana kadar mücadeleye devam edeceklerinin altını çiziyor.

24. Onur Haftası etkinliklerine destek olmak için Indiegogo sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: İstanbul Onur Haftası