Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lexus Tasarım Ödülleri 2017 için Başvuru Zamanı

Lexus Tasarım Ödülleri 2017 için Başvuru Zamanı

Lexus’un 5 yıldır yetenekli genç tasarımcıları ödüllendirdiği tasarım yarışması için başvurular başladı.

Lexus, geleceğin problem çözme ve çözüm bulma konusunda yetenekli tasarımcılarını 2013 yılından beri aramaya devam ediyor. designboom işbirliğiyle bu yıl 5.’si gerçekleşecek olan Lexus Tasarım Ödülleri 2017 için başvurular açıldı.

Lexus Tasarım Ödülleri’nin bu yılki teması “Her bir Lexus’un yaratım sürecinin ardında yatan temel felsefeyi ve düşünceyi ortaya çıkarmak” olarak belirlendi. Birbiriyle bağdaşmayan unsurları birleştirerek yaratıcılığın sınırları zorlamayı sağlayan bu düşünce, bu yılki ödüllerin belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak. LEXUS, ortaya çıkan sinerjiyle birlikte yeni değerler yaratılacağını ve beklenmeyen şeylerin gerçeğe dönüşeceğini düşünüyor.

2017 ödülleri için hazırlanan tanıtım filminde Lexus başkan yardımcısı Yoshihiro Sawa, ödül almak için yarışacak geleceğin tasarımcılarına sesleniyor ve beklentilerini sıralıyor. Yarışma; mimari, ürün tasarımı, moda gibi çeşitli dallarda projeleri kabul ediyor. Yarışmaya katılacak projelerin biçimin, şeklin ve fonksiyonun ötesine geçmesi, canlandırıcı ve çevreye duyarlı olması, son teknolojiyi yansıtması, kullanıcı dostu, rasyonel olması ve duygulara hitap etmesi bekleniyor. 16 Ekim’e kadar başvuruda bulunabileceğiniz Lexus Tasarım Ödülleri 2017’nin resmi kurallarına buradan ulaşabilir, başvurunuzu ise bu sayfa üzerinden yapabilirsiniz.

Görsel: Lexus, Vimeo