Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LeWeb’de Öne Çıkan Girişimler [LeWeb 2014]

LeWeb’de Öne Çıkan Girişimler [LeWeb 2014]

Avrupa’nın en büyük dijital inovasyon konferansında oturumlar kadar yer alan katılımcılar ve girişimcilerin de önemi büyük.

Avrupa’nın pek çok ülkesinden gelen girişimciler için panellerdeki konuşmalar kadar orada tanışacakları insanlar da değer taşıyor. Her an bambaşka sektörlerden bambaşka unvanlardaki bireylerle karşılaşabileceğiniz bir konferans alanı var. Ana sahne olan Pullman Stage’in hemen önünde ve salonda katılımcıların çalışabilmesi için kurulmuş masa ve sandalye kombinasyonları yer alıyor. Bir yerde sessizce otururken yanınıza biri gelip fikirlerinden bahsediyor. Bir başkası kapıda beklerken sorduğunuz basit bir soruya karşılık sizin hakkınızda bilgi sahibi olmak istiyor. Ve tabii kurulan standlarda pek çok girişimci her katılımcıyı güler yüzle karşılıyor.

Bugün, ilk gün gezemediğim Eiffel Dock’u gezme fırsatı buldum. Ve yukarıda bahsettiğim örnekleri tecrübe ettim. Bu dialoglar arasında öne çıkan girişimleri de derlemeye karar verdik.

Forget.me

“Unutulmak herkesin hakkıdır.” önermesiyle yola çıkan girişim kullanıcılarına Google ve Bing gibi arama motorları üzerindeki kişisel verilerini temizliyor. Proje, 4 ay önce ReputationVIP tarafından başlatıldı. Sistem, büyük veri büyümeye devam ederken bu dünyaya dahil olmak istemeyen veya uzaklaşmak isteyen bireylere kalıcı çözüm sunuyor.

SendGrid

Dünya’nın en büyük e-posta dağıtım ağı olan SendGrid; kullanıcılarına spam, junk, gereksiz gibi filtrelere takılmadan bilgilendirme yapma imkanı sunuyor. Üye markalar, sorunsuzca veritabanlarındaki üyelere bilgilendirme e-postası göndermeyi sağlıyor. SendGrid’i diğer otomasyonlardan ayıran kısmı ise pazarlama ve iletişim konusunda uyguladığı teknikler. Buna ek olarak API bilgilerini de paylaşan SendGrid, üyelerine kendi sitelerinin entegrasyonunu kolaylaştırıyor.

Guide Like You

Bir turist için çoğu zaman en zor aşama soru kalıplarını yanıtlamaktır. Nerede, neyi, nasıl, ne zaman gibi soruların yanıtını bildiği zaman ise turist artık o bölgeyi tanıyan ve serseri mayın gibi dolaşmayan birey olur. Şehri tanıyıp buna uygun karar alabilecek en doğru kişiler ise orada yaşayan yerel insanlardır. Gide Like You projesi bu iki topluluğu birleştirerek şehrin sadece tarihi ve ünlü noktalarını değil yaşayan ve keşfedilmesi gereken değerlerini sunmayı amaçlıyor.

Kitlesel fonlama araçlarından TravelStarter üzerinde kampanya başlatan şirket birkaç gün önce resmi olarak hayat geçti.

Moxtra

Takım çalışmasına ihtiyaç duyan her proje için basit ve geniş içeriğe sahip bir mobil uygulama Moxtra. Video, sunum, dosya, metin ve video konferans gibi modern iletişim yöntemlerinin hepsini tek bir yazılımda buluşturuyor. Bilgisayar ve mobil yazılımlarında oluşturulan lobilerde projelerin ilerleyişi, revizyon iletişimi veya basit bir proje için anlık ve sürekli çalışma ortamı sağlıyor.

Traity

Dijital pasaport servisi olan Traity, kullanıcılarına hem çevrimiçi hem de çevrimdışı hizmet veriyor. Özellikle internet üzerinde güven ve doğruluk kavramları tartışmaya açık bir çizgi çizerken bu girişim her alanda kullanılabilir kişisel kartvizit ve pasaport sunuyor. Evet, daha önce de kişisel güvenilebilirlik üzerine kurulan modeller vardı. Örneğin BiTaksi, Airbnb, Uber gibi uygulamalar paylaşımcılar oylamayı mümkün kılıyor. Ebay üzerinde yaptığınız işlemler Ebay’deki saygınlığınızı belirliyor. Traity ise tüm bunların çatısı olmayı ve internetin genelinde bilinecek bir kimlik kart yaratmayı hedefliyor.

Popcord

Taşınabilir şarj cihazlarının yanında her yana taşınan şarj kabloları genellikle atıl kablo yığını olarak hayatına devam eder. Çünkü o sırada ihtiyaç duyulandan çok daha fazla kabloya sahiptir. Bunun önüne geçen Popcord, anahtarlığa sığacak büyüklükte bir ürün tasarlayarak Kickstarter üzerinde insanlık ile paylaştı. İnsanlığın onayını alan ürün şu anda üretim aşamasındaki son aşamada.

AppDeck

İnternet sitesi girişimleri mobil uygulamalara geçiş yapmak zorunda olduğu anda karşılarına büyük bir duvar çıkar. Maliyet isimli bu duvarda Finans departmanı sürekli olarak devriye gezmektedir. AppDeck projesi de bu duvarı aşmak için açılan bir tünel niteliğinde. Açık kaynak kodları ve bulut servisleriyle HTML 5 kullanarak internet sitesini mobil uygulama formatına çevirmeyi sağlayan bir girişim. Kullanıcılarına sağladığı en büyük kolaylık da mobil dünyaya adım atarken yazılım geliştirme, tasarım yenileme, farklı modüller kullanma gibi fikrin külfetli kısımlarını rahatça çözmesi.

Katana

Katana, müşteri hizmetleri gibi kullanıcıyla doğrudan iletişim kurması gereken kanallar için geliştirilen video destekli anlık mesajlaşma modülü. Türkiye’de de özellikle internet üzerinden iletişim kuran markaların ağırlık verdiği canlı yardım gibi kanalları yeni bir vizyon ile yorumluyor. Video desteği ile ürünün kullanım, tanıtım gibi kilit aşamalarında kullanıcılara canlı ve interaktif destek sağlıyor. Yazılı ve görüntülü konuşma, çağrı merkezi entegrasyonu, ekran paylaşma ve kişiselleştirilebilir arayüzler Katana’nın öne çıkan özellikleri arasında.

Görsel; LeWeb