Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Levent Kömür: “Bizim İçin Hep Yeni’ydi.” [Kristal Elma 2015]

Levent Kömür: “Bizim İçin Hep Yeni’ydi.” [Kristal Elma 2015]

Mey/Diageo Türkiye Pazarlama Müdürü Levent Kömür, herkes yaratıcı olabilir diyor ve ekliyor: “Fikri olan herkes benim ajansımdır.”

Mey/Diageo’nun Türkiye Pazarlama Müdürü Levent Kömür, Kristal Elma 2015’te yaptığı konuşmasını Cannes Lions‘tan verdiği örneklerle sürdürdü ve bir süredir tılsımını kaybettiğini düşündüğü ödül töreninin sıkıştığı sarmaldan çıkıp yaşadığı değişimi, Yeni Rakı’nın geçirdiği değişimle özdeşleştirdi.

“Samimiyet, Cesaret, Mükemmelliyetçilik” üçlüsüne sahip olabilmenin yaratıcılığı beraberinde getireceğini söyleyen Kömür, temeli kuvvetli reklamcı yetiştirmenin öneminden bahsederken de düşülen büyük yanılgıya dikkat çekti: “Temeli kuvvetli olmak demek, trendleri takip etmek değildir.”

Kısıtları olan bir sektörde oldukları için, attıkları her adımın 12’den vurması gerektiğini vurgularken, konfor alanından çıkıp, yeni bakış açıları getirmenin öneminin altını çizdi.

“Herkes yaratıcı olabilir” diyen Kömür, sosyal medyada yapılan ve hiçbir kampanyaya bağlı olmayan tüketicilerin Yeni Rakı ile yaptıkları “Mars’ta su varsa rakı da götürelim.” gibi samimi paylaşımları örnek gösterdi ve ekledi: “Markanızı sevdikleri zaman zaten yayacaklar.”

Kitlelerin yaratıcılığını daha önemli bulduğunun altını çizerken, “Ice Bucket Challenge”ı da ele alan Kömür, bir kişinin yaratıcılığıyla ortaya çıkan ve peşinden“Ice Bucket Challenge” videoları paylaşan büyük bir kitleyi de harekete geçiren bu fikri ele aldı.

Kömür’ün, markaların sponsorlu içerikleriyle ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Markanızı/ürününüzü büyütmektense, markanızı içeriğe güzel bir şekilde yerleştirmeye odaklanın.”

Kömür; “Fikri olan herkes benim rakibimdir.” sözünü, “Fikri olan herkes benim ajansımdır.” diye değiştirerek aslında konuşmasını da özetliyor.

Yeni Rakı’nın duygusal yönden güçlü kampanyası “Bi’Büyük Türkiye” filmini de hatırlatan Kömür, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Ortak yanlarımız olduğu için bir araya gelmiyoruz. Birlikteyken mutlu olduğumuz için bir araya geliyoruz. Bir araya gelmek için bunu hatırlamayız.”

Görsel; Bigumigu