Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LeBron James ve Samsung Gear VR’dan 12 Dakikalık Sanal Gerçeklik Filmi

LeBron James ve Samsung Gear VR’dan 12 Dakikalık Sanal Gerçeklik Filmi

LeBron James, sanal gerçeklik teknoloji üzerindeki çalışmalarına devam ederek sadece Gear VR üzerinde deneyimlenebilen 12 dakikalık bir film yayınladı.

Basketbol dünyası içerisinde seveni ve sevmeyeniyle birlikte kendine özgü bir alan yaratan LeBron James; teknoloji, film ve spor eksenlerinde çizgi dışı bir işe imza attı. Yılbaşı hediyesi olarak yayınlanan film, basketbolcunun günlük hayatından antrenman programına kadar günlük hayatından kesitleri barındırıyor. 

12 dakika uzunluğundaki sanal gerçeklik filmi, bugüne kadar izlediğimiz filmlerden biraz farklı. Çünkü bilgisayar üzerinden izlerken imleçle ekranı döndüremiyor veya sanal bir dünya içerisinde kendimize yer edinemiyoruz. Ancak Samsung Gear VR ile deneyimlediğimiz film sanal gerçeklik kavramının yaşayacağı bağlam değişimine de örnek oluşturuyor.

LeBron James, geçtiğimiz Eylül ayında da Uninterrupted projesi kapsamında Facebook’un 360 derece video özelliğini kullanarak bir video yayınlamıştı. Bu projenin yönetmenliğini ise Montreal merkezli Felix & Paul Studios üstlenmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=Pfq8hvelAJw
Görsel; Samsung Gear VR