Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kutsal Ambalajlar Çöpe Değil Geri Dönüşüme Gidiyor

Kutsal Ambalajlar Çöpe Değil Geri Dönüşüme Gidiyor

Help Us Green, Hindistan’da üzerinde tanrı tasvirleri bulunan ambalajlarla ilgili dini duyarlılığı yeşil bir projeye dönüştürdü.

1,2 milyar insan ve 330 milyon tanrı ve tanrıçanın bulunduğu Hindistan’da birçok ürünün üzerinde tanrı ve tanrıça görselleri yer alıyor. Üretici ve satıcıların söylediğine göre ambalajlarında tanrı tasvirleri bulunan ürünler diğer ürünlere göre daha yüksek talebe sahip ve bu aynı zamanda büyük bir çelişkiye de yol açıyor: İnsanlar, üzerinde tanrı ve tanrıçalarının olduğu ambalajları çöpe atamıyor, bunun yerine gidip bir ağaç altına bırakıyor ya da mini bir ruhani törenle nehirlere bırakıyor. Bu da doğal olarak önü alınamaz bir çevre kirliliğine sebep oluyor.

Help Us Green’in Webchutney imzalı kampanyası bu soruna odaklanarak çevre dostu ambalajlar tasarladı. Marka, insanlara, ne çevreyi kirletin ne de tanrılara saygısızlık edin diyerek içine hint fesleğeni tohumları gömülü %100 gübrelenebilir malzemeden tütsü ambalajları tasarladı. Ambalajda mürekkep yerine de doğaya zarar vermeyen bitkisel boyalar kulanılmış.

Tütsüler bitince paketi toprakla dolu bir saksıya gömüyorsunuz ve çiçek sular gibi düzenli olarak suluyorsunuz. Paketin üzerinde bulunan QR kod ise kullanıcıları paketin kullanımıyla ilgili bilgi veren girişimin internet sitesine yönlendiriyor. Kullanıcılar dilerse burada diktikleri feslenlerin fotoğraflarını paylaşarak çeşitli indirimler kazanabiliyorlar.

Künye:

Ajans: Dentsu Webchutney, Yeni Delhi
Üst Yaratıcı Teknolojist: Gurbaksh Singh
Yazar: Akshay Anand
Video Editörü: Akshay Raheja

Görsel; Youtube