Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kusursuzluğa Başkaldıran 3B Baskı Oyuncak Bebekler

Kusursuzluğa Başkaldıran 3B Baskı Oyuncak Bebekler

MakieLab kişiselleştirilebilir üç boyutlu baskı oyuncak bebek serisi sunarken kusursuzluk kavramını yeniden ele alıyor.

Küçükken aynı saç, makyaj ve kıyafetten ibaret plastik oyuncak bebekler üzerine “benim saçımın boyu değişiyor, kıyafetlerim farklılaşıyor, o neden sabit dursun ki” gibi akıl yürüterek saçını, makyajını ve kıyafetini elinizdeki imkanlara göre değiştirdiğiniz bir çocukluk yaşadıysanız yalnız değilsiniz. “Biz kişiselleştirilebilir oyuncak bebek akımını yakalayamadık ama…”lı cümle kurmadan haberi bitireceğime söz veriyorum.

Oyuncak bebeklerle bir alıp veremediğimiz varsa o da genellikle ya kusursuz oluşları, ki bu anlayışı kırmak için son yıllarda farklı türlerde bebek fikirleri geliştirildi uygulandı, ya da herhangi bir değişime maruz kalmamalarından kaynaklanabiliyor diyebiliriz.

MakieLab‘in kişiselleştirilebilir üç boyutlu baskı oyuncak serisi çocuklara kendi tercihlerine göre bebeklerini seçebilme imkanı verirken, firma Facebook’un Toy Like Me kampanyasından ilham alarak kusursuzluk anlayışına da hafifçe meydan okuyor.

Bunu da koltuk değneği kullanan, işitme cihazı takan, doğum lekesi veya yarası olan oyuncak bebekleri piyasaya sürerek gerçekleştiriyor.

Görsel; MakieLab