Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kuş Bakışı Hong Kong Manzarası

Kuş Bakışı Hong Kong Manzarası

Fotoğrafçı Andy Yeung'un çektiği kuş bakışı eserleri, bir şehrin farklı katmanlarını ve toplumsal yaşama farklı bir bakış açısı sunuyor.

1 Temmuz 1997’ye kadar Britanya sömürgesi olan ve bu tarihten sonra Çin Halk Cumhuriyeti içinde özel yönetim bölgesi olarak varlığına devam eden Hong Kong, Asya’nın en büyük serbest ticaret pazarı ve limanı olmasıyla dikkat çekiyor. Hong Kong’u ticaret ve turizm hacmine göre kıyasladığımızda eşdeğer ülkelerin yüzölçümüne göre oldukça küçük ve kompakt bir ülke olduğunu görüyoruz. Ve bu durum da dikey şehirleşmeyi beraberinde getiriyor. Hong Kong’un nüfus yoğunluğu, 2.5 km² alan içerisinde 68.400 hane yer alıyor. Bu muazzam değer karşısında New York’un oranı sadece 4.500 hane.

Fotoğrafçı Andy Yeung, DJI Phantom 3’si ile birlikte göğe çıkarak bu dikey yükselen şehrin manzaralarını fotoğraflamaya karar vermiş. Urban Jungle ismini verdiği fotoğraf serisinde, şehrin devasa bir ormanı andıran yapısı içerisinde metaforun doğurduğu tezatı aktarıyor. Yukarıdan bakınca her şey muhteşemken şehrin alt kısımlarına indikçe karşılaşılabilecek yaşamları, farklı standartları ve koşulları da bu makro perspektifte sunuyor.

Görsel: Andy Yeung