Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Kurşun Kalem Uçlarında Mikro Heykeller

​Kurşun Kalem Uçlarında Mikro Heykeller

Salavat Fidai, kurşun kalemlerin uçlarını titizlikle oyarak, detay konusunda büyükleriyle yarışabilecek heykelcikler yapıyor.

Rus sanatçı Salavat Fidai, kullandığı ince uçlu özel bıçakla kurşun kalemlerin uçlarında harikalar yaratıyor. Kalemlerin uçlarındaki astronot, el, dinozor, gitar ve hatta içlerinde Eyfel kulesinin de bulunduğu çeşitli yapılardan oluşan figürler boyutlarından beklenmeyecek detaylara sahip.

Malzemenin ölçüsü ve kırılganlığı sebebiyle büyük titizlik ve hassasiyet isteyen bir çalışma sonucunda ortaya çıkan mikro heykeller, Fidai’nin sabrının sanatsal bir yansıması gibi.

Fidai’nin küçük objelere olan merakı kurşun kalem uçlarıyla sınırlı değil. Instagram hesabındaki kibrit kutularının üzerine yaptığı ünlü Van Gogh tablolarının minik kopyaları ve kabak çekirdeği üzerine yaptığı mikro resimler hayranlık uyandırıyor.

Daha önce de benzer çalışmalar yapan sanatçılardan bahsetmiştik: Kurşun kalem uçlarından minik heykeller yapan Dalton Ghetti ve aklınıza gelebilecek en küçük yüzeyleri ve hatta yiyecekleri bile kendisine tuval haline getiren Hasan Kale.

Aşağıdaki video, Eyfel Kulesinin minik heykelciğinin yapımını gösteriyor:

Görsel; salavatfidai