Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kullanılmayan Uygulamaları Bulutta Saklayan Akıllı Telefon Robin

Kullanılmayan Uygulamaları Bulutta Saklayan Akıllı Telefon Robin

Şık ve eğlenceli tasarımının yanı sıra Robin, bulut öncelikli prensibiyle Android işletim sistemiyle akıllı telefon mekaniklerini değiştirmeye oynuyor.

Akıllı telefon dünyası için bazı kalıplar vardır. Şarjları çabuk biter, her yeni üründe kamerası biraz daha iyileştirilir, depolama alanı SD kart girişi olsa bile sınırlıdır, düşüp ekranı kırılırsa helvası yenilir ve bunlar gibi sorunlar adeta akıllı telefonların ergenlik sorunlarıdır. Çözülmez, çözülse bile kalıcı olmaz ve bu şekilde günler geçer.

Google’ın desteğiyle ivme kazanan fakat hala meyvesini veremeyen modüler akıllı telefon Project Ara, bu kısır döngüyü değiştirmek için çabalasa da ilk denemelerini 2016’den evvel göremeyeceğiz. Fakat Kickstarter’da fonlanmaya başlayan Robin, kitlesel fonlamanın gücüyle o kadar uzun zamana ihtiyaç duyulmadığını gösteriyor. En azından medyanın gözü önünde onca zaman geçmeden projenin gelişimi hızlandırılmış fikri verilebiliyor.

Android’in müdahale edilebilir yapısı sayesinde Robin geleneksel işletim sistemlerinden çok farklı bir dinamik kazanıyor; bulut öncelikli akıllı telefon. Yani siz telefonunuzu istediğiniz gibi kullanın, istediğiniz kadar uygulama yükleyin ve depolama alanının dolacağını düşünmeyin. Çünkü dolmuyor! Bir sefer indirip sonra rafa kaldırılan uygulamaları Robin bulut sunucularına yüklüyor ve orada duruyor. İhtiyacınız olduğu zaman ise gerisin geri geliyor.

Telefon içindeki tüm veriyi bu öncelikle kullanan Robin‘in donanım özellikleri de son sınıf akıllı telefonlar kadar yüksek. Ve tasarımı da gerçekten çok şık! Dün öğle saatlerinde hedeflediği miktarı toplayan Robin için kalan 28 günlük fonlanma dönemi bir mağazaya dönüşmüş durumda.

https://www.kickstarter.com/projects/nextbit/robin-the-smarter-smartphone/

Görsel; Kickstarter