Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kuklaları Canlandıran Bir İsim: Özlem Akın

Kuklaları Canlandıran Bir İsim: Özlem Akın

Yönetmen Özlem Akın, stop-motion filmlerinde kullandığı, portre ya da kurgusal olarak tasarladığı kuklalarla dikkat çekiyor.

Kukla sanatçısı ve yönetmen Özlem Akın, masal dünyasının gerçekteki iz düşümünü tasarladığı kuklalarda bulmanızı sağlıyor. Her biri birbirinden ince ayrıntılarla işlenmiş bebekler, çizgi film karakterlerini andırıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olan Akın, Gemeinschaft isimli animasyon filmi ile 2014 senesinde Altın Portakal’da en iyi kısa film ödülünü aldı. Stop-motion filmlere özel bir ilgi duyan sanatçı, mezuniyeti sonrasında kukla tasarımında kendini geliştirmek için Çek Cumhuriyeti’ne taşındı ve çalışmalarını orada sürdürüyor. Akın’ın kendi tasarladığı kuklalarla kurguladığı Loutky ve Everland isimli filmleri de bulunuyor.

Kukla tasarımında genellikle polimer kil ve epoksi hamuru kullanan sanatçı, kostüm ve aksesuarlardaki ince işçilik ile kuklaları canlı karakterlere dönüştürüyor. Detaylarla hayat bulan bebekleri tasarlarken masallar ve kitapların yanı sıra güçlü kadınlardan ilham aldığını belirten Özlem Akın, Türkiye’de ve farklı ülkelerde çeşitli atölye çalışmaları düzenliyor.

Sanatçının çalışmalarını Instagram ve Vimeo hesaplarından da takip edebilirsiniz.

Here comes the heart day ❤ #valentines #heart #anatomy #valentinesday

A post shared by Ozlem Akin (@ozlemakin) on

Görsel: Özlem Akın