Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük ve Etkili Eşya Takip Cihazı

Küçük ve Etkili Eşya Takip Cihazı

StoneTether, küçük tasarımı ve kolay kullanımı ile eşyaların unutulmadığı bir teknoloji vadediyor.

Günlük hayatın rutinleri içinde bir anlık dalgınlıklar büyük sonuçlara gebe olabilir. Evden çıkarken anahtar, bilgisayar unutmak, televizyon kumandasını kaybetmek gibi durumların çözümü bilinse de uygulamak ve başa çıkmak yorucu bir iştir. Kapı kapandıktan sonra çilingir çağırıp, salonun her köşesinde kumanda arayıp sonuca ne kadar yakın olduğunu bilmemek insanın sabrını da zorlar.

StoneTether, “Find my iPhone” gibi uygulamalardan da fazlasını yapmayı amaçlayan bir cihaz. Bozuk para büyüklüğündeki tasarımıyla hemen her yerde kullanılabiliyor. İsteğe göre eşyalar üzerinde yapıştırılabiliyor veya köşesindeki delik yardımıyla anahtarlık gibi halkalara takılabiliyor. Wifi ile bağlantı kuran ürün, 150 metre boyunca akıllı telefonlarla bağlantısını koruyabiliyor. Bu mesafe uygulama üzerinden kişiselleştirilerek eşyaların kayıp veya unutulmuş sınıfına ne zaman gireceği de belirleniyor.

Evinizi ve yaşam alanınızı bir köpek ile paylaşıyorsanız onun hareketleri ve nerede olduğu çoğu zaman bir endişe konusu olur. Özellikle serbest gezintilerde ani tepkilerin üzerinde yaratacağı sonuçları düşünerek tedirgin olursunuz. Kayıp sıfatını kazanmaması için StoneTether, GPS üzerinden de servis sunarak nerede olduğunu harita üzerinden görebilirsiniz. Eğer o noktaya gelmenize rağmen hala göremiyorsanız StoneTether ses ile tepki vererek bulmanızı kolaylaştırıyor.

Kolay ve geniş kullanımı ile kaybetmek istemeyeceğiniz her şeyi takip eden bu ürün, Kickstarter üzerinde %1500’den fazla fonlanarak büyük destek topladı. Bu desteğin sonucu olarak da Nisan 2015’te ilk seri ürünler sahipleriyle buluşacak. Sade arayüz, iyi belirlenmiş tek özellik ve küçük tasarım; hem fonlayıcıların hem de tüketicilerin yoğun ilgisini çekiyor. Ditto gibi StoneTether da bu özellikleriyle öne çıkıyor ve bir trende de yön verebilecek örnekler oluyor.

Görsel; Kictsterter